Veilig op wieltjes

Kleine kindjes worden groter en trekken vol overtuiging op avontuur. Ze racen in de tuin met hun fiets, of gaan op verkenning met de step. Of misschien zitten ze zelfs al een stapje verder en skaten ze iedereen van hun sokken in de straat. Maar hoe kan je hun veiligheid garanderen wanneer ze op wieltjes op pad gaan?

Extra bescherming

Zorg voor beschermers op de knieën, ellebogen én polsen wanneer je zoon of dochter wilde toeren uithaalt op het skateboard. Beginnende fietsers kan je best uitrusten met knie- en elleboogbeschermers.

Weg met losse kledij

Meisjes die houden van lange jurken of rokjes laten deze best in de kast hangen wanneer ze gaan fietsen. En broeken met brede pijpen zijn ook uit den boze. Deze kledingstukken kunnen tussen het wiel van de fiets draaien en ongelukken veroorzaken. Weg ermee dus!

Schoenen aan

Natuurlijk loopt je kindje graag rond op blote voetjes, maar wanneer het gaat fietsen of steppen is het toch beter om schoentjes aan te trekken. Ze zorgen niet alleen voor een betere grip op de pedalen, de kans op "verwondingen" is ook kleiner.

Weg met accessoires

Iets grotere kids durven al wel eens de hoofdtelefoon op te zetten tijdens het skaten, het steppen of het fietsen. Niet altijd een goed idee, want ze beletten je kind dat het bepaalde zaken in het verkeer kan horen. Hetzelfde geldt vaak voor petten, hoedjes en sjaals. Zij zorgen ervoor dat het gezichtsveld een stukje kleiner wordt.

Helm op!

Hier is geen discussie mogelijk: zet steeds een fietshelm op bij de kinderen wanneer ze gaan fietsen. Of zorg voor een coole helm voor je skater.

Voor het donker thuis

Het klinkt misschien gek, maar laat je kinderen steeds voor het donker naar huis komen wanneer ze al wat ouder zijn. Vaak hebben chauffeurs het lastig om kinderen op te merken in het donker, waardoor er sneller ongelukken gebeuren. Dus: gaat de zon stilaan onder? Dan is het tijd om naar huis te gaan! En voorzie sowieso lichten op de fiets én een fluohesje!

Partner Content