Vliegtip van de week – 1001 lichtpuntjes

Het Kindermuseum in Elsene werd een tijdje geleden uitgeroepen tot kindermuseum van het jaar. Het is er dan ook bijzonder tof! 1001 lichtjes is een grave doetentoonstelling, en het museum zelf is een echt speelparadijs waar kinderen tot 11 jaar allemaal gekke en toffe dingen kunnen doen.

Op een speelse wijze vind je het juiste pad, op een interactieve manier herken en verken je je eigen leven en de wereld. Je denkt na over hoe jouw familie er uit ziet, en je kijkt ook eens hoe kinderen aan de andere kant van de aardbol leven.

'1001 lichtpuntjes' is opgedeeld in 6 hoofdstukken. De ontdekkingstocht start in het Labyrint. Daar moet je de weg terugvinden aan de hand van herkenningspunten. Hoe snel slaag jij erin om de bakens op je weg te vinden, te vertrouwen en te volgen? Let maar goed op, anders krijgt het monster je te pakken!

In de Vissershaven laat je je niet leiden door herkenningspunten, maar door leiden door maten en gewichten, kaart en kompas. Bevaar de zeven wereldzeeën als een volleerd kapitein door je te oriënteren op de natuurelementen. Goede reis!

Daarna volgen nog de Kinderen van de Wereld die je meenemen naar andere werelddelen, terugkeren naar de babytijd met Levenscyclus, de Familiesupermarkt en de Beeldenjungle.
 

Meer info: www.uitmetvlieg.be
 

Partner Content