Zó hou je die nachtmerries buiten

Neen, er zitten heus geen spoken onder het bed of achter het gordijn. En vieze heksen of tovenaars blijven ook niet achter in de kinderkamer. Maar jouw kleintje denkt er anders over na een zoveelste nachtmerrie. Hou deze tips in het achterhoofd en hou boze dromen buiten!

Kinderen bezitten heel wat fantasie waardoor het voor hen niet makkelijk is om te beseffen dat nachtmerries slechts boze dromen zijn. Zij ervaren ze als echt en zijn dan ook helemaal in paniek. Pas vanaf 6 jaar is jouw kind oud genoeg om helemaal onderscheid te maken tussen werkelijkheid en fantasie. Tot die tijd kan je de angst van je peuter of kleuter maar beter serieus nemen.

Tips om nachtmerries buiten te houden

  • Laat een klein lampje branden in de slaapkamer of zet de deur op een kier
  • Ruim ‘s avonds voor het slapengaan de slaapkamer van je kind op. Hoopjes speelgoed of kleren kunnen in het donker makkelijk aanzien worden als “monsters” die tot leven komen.
  • Vergeet de lievelingsknuffel van je kindje niet mee in bed te leggen. De knuffel zorgt niet alleen voor troost maar zal je kleine uk ook beschermen tegen boze dromen.
  • Enge boeken of films kan je maar beter bannen net voor bedtijd.
  • Verzin samen een leuk verhaal voor het slapen gaan. Dan kan je kindje daarover verder fantaseren.
  • Leg je even neer in het bed van je kleine uk, doe het licht uit en kijk rond. Zo ontdek je welke schaduwen of geluiden je kind angst aanjagen en kan je ze eventueel verhelpen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content