Hoe kies ik de beste zonnecrème voor mijn kindje?

zonnecrème voor kinderen
©getty images
We hoeven er al lang niemand meer van te overtuigen dat zonnecrème smeren superbelangrijk is. Maar welke? Hoe kies je de beste zonnecrème voor het tere huidje van je kindje? We gingen voor je na welke zonnecrème voor kinderen de beste is.

Zonnecrème voor kinderen: welke kies je best?

Ga voor mild

Kies liefst voor een milde en hypoallergene zonnecrème voor kinderen. Zo vermijd je irritaties of allergische reacties.

Kies een hoge factor

Ga altijd voor een crème met een hoge beschermingsfactor. Een factor 50 is ideaal.

UVA én UVB

De meeste zonnebrandcrèmes beschermen de huid tegen verbranden, en dus alleen tegen UVB-stralen. UVB-straling verbrandt de huid, terwijl UVA-straling een snellere veroudering van de huid veroorzaakt. En beide vormen van straling dragen bij aan de vorming van huidkanker. Dus ook een bescherming tegen UVA-stralen is van groot belang. Kijk daarom bij de aanschaf van een zonnecrème voor kinderen of deze ook werkt tegen UVA-straling. Dit is makkelijk te zien aan de verpakking, dan staat er een UVA-logo op.

Beperk je niet enkel tot zonnecrème

En denk eraan: zonneproducten kunnen nooit een totale bescherming bieden. Elk product laat een deel van de UV-straling door. Zelfs de producten die als ‘sunblock’ of als ‘volledige bescherming’ worden aangeprezen. Zoveel uit de zon blijven, vooral tijdens de warmste uren (tussen 11 en 16u) is nog de beste optie.

Bron: Kind en Gezin

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here