6 kraamcadeaus voor kersverse mama’s

Door -
kraamcadeaus
©Getty Images
Kraamcadeaus bestaan doorgaans uit babyspeelgoed of -kleertjes, maar ook mama wordt graag eens verwend. We lijsten de leukste kraamcadeaus op die je aan een kersverse mama kunt geven!

Kraamcadeaus voor mama

Het is zo cliché: een pas bevallen mama overladen met cadeautjes en dan nog voornamelijk babyspullen. Maar waarom geen cadeau voor de mama, die tenslotte al het harde werk heeft gedaan? Hier zijn enkele leuke kraamcadeaus waar een kersverse mama ongetwijfeld dolblij mee zal zijn!

Trakteer op een etentje

En daarmee bedoelen we een ‘laat-je-als-kersverse-mama-helemaalgaan’-etentje. Trakteer de nieuwe mama op sushi of frietjes en eventueel een goed glas wijn (als ze geen borstvoeding geeft). Heerlijk! Dat heeft ze vast en zeker gemist tijdens die negen maanden zwangerschap.

Geef haar een verwenpakket

Stel een pakket samen met heerlijk geurende badschuim of douchegel zodat ze lekker tot rust kan komen in bad. Doe er ook wat bodylotion bij zodat ze zich daarna kan insmeren.

Maak een cadeaubon

Laat je creativiteit de vrije loop en maak zelf een cadeaubon met leuke ideeën om de kersverse ouders te helpen. Denk aan een avondje babysitten of een uurtje gaan wandelen met de kinderwagen, boodschappen gaan doen of helpen in het huishouden.

Stel voor om te koken

Zowel de nieuwe mama als papa zullen druk in de weer zijn met de baby. En dan schiet een voedzame maaltijd er vaak aan in. Stel daarom voor om eens voor hen te koken. Of maak een paar verse maaltijden of soep om in te vriezen.

Maak voor haar een afspraak bij de kapper

Of maak een afspraak voor een manicure, pedicure of wat dan ook. Niets is leuker dan lekker in de watten te worden gelegd en zeker als je een (zware) bevalling achter de rug hebt. De kersverse mama zal je dankbaar zijn.

Een beetje humor

Laat haar de humor van alles inzien! Net zoals je tal van baby’s op de foto ziet met een kaartje erbij, bestaat er een aangepaste set (hilarische) fotokaarten voor mama’s. Een leuk kraamcadeautje om de ‘ongemakjes’ die bij het moederschap horen te verlichten. Koop ze hier.

Meer artikels over de kraamtijd:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!