© Getty Images

6 kraamcadeaus voor kersverse mama’s

Kraamcadeaus bestaan doorgaans uit babyspeelgoed of -kleertjes, maar ook mama zelf wordt graag eens verwend. We lijsten de leukste kraamcadeaus op die je aan een kersverse mama kunt geven!

Kraamcadeaus voor mama

Het is zo cliché: een pas bevallen mama overladen met cadeautjes en dan nog voornamelijk babyspullen. Maar waarom geen cadeau voor de mama, die tenslotte al het harde werk heeft gedaan? Hier zijn enkele leuke kraamcadeaus waar een kersverse mama ongetwijfeld dolblij mee is!

Trakteer op een etentje

En daarmee bedoelen we een ‘laat-je-als-kersverse-mama-helemaal-gaan’-etentje. Trakteer de nieuwe mama op sushi of frietjes en eventueel een goed glas wijn (als ze geen borstvoeding geeft). Heerlijk! Dat heeft ze vast en zeker gemist tijdens die negen maanden zwangerschap.

Geef haar een verwenpakket

Wanneer je net bevallen bent en voortdurend voor je kleintje zorgt, voelt een warme, lange douche als een wellnessarrangement. Stel een pakket samen met heerlijk geurende badschuim of douchegel zodat ze lekker tot rust kan komen in bad. Doe er ook wat bodylotion bij zodat ze zich daarna kan insmeren.

Skincare-set met reinigende olie en make-up remover, dag- en nachtcrème en tonicum. € 60,40 – Hier te koop.

Een juweel met de naam van haar baby

Voor zichzelf kleren shoppen is voor kersverse mama’s nog niet eenvoudig. Ontzwangeren en stilaan terug in vorm komen, duurt wel even waardoor een nieuwe outfit nog niet meteen past. Maar een mooi halskettinkje met de naam van haar kindje? Daar staat ze mee vanaf dag één!

Maak een cadeaubon

Laat je creativiteit de vrije loop en maak zelf een cadeaubon met leuke ideeën om de kersverse ouders te helpen. Denk aan een avondje babysitten, een uurtje gaan wandelen met de kinderwagen, boodschappen gaan doen, een lekkere voedzame maaltijd maken of helpen in het huishouden.

Maak voor haar een afspraak bij de kapper

Maak een afspraak voor een manicure, pedicure, massage… Niets is leuker dan lekker in de watten te worden gelegd, en zeker als je een (zware) bevalling achter de rug hebt. De kersverse mama zal je dankbaar zijn.

Kraamcadeaus met een beetje humor

Laat haar de humor van alles inzien! Net zoals je tal van baby’s op de foto ziet met een kaartje erbij, bestaat er een aangepaste set (hilarische) fotokaarten voor mama’s. Want geef toe: dat eerste broodje préparé is een heel belangrijke mijlpaal in het moederschap. Een leuk kraamcadeautje om de ‘ongemakjes’ die bij het moederschap horen te verlichten.

#MAgoebezig mijlpalenkaartjes voor mama. € 17 – Hier te koop.

Meer artikels over de kraamtijd:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content