7 tips voor betaalbare zwangerschapsmode

Door -
zwangerschapsmode
©GettyImages
Je lichaam verandert als je zwanger bent en dus heb je een nieuwe garderobe nodig. Met andere woorden: 'joepie, je mag gaan shoppen!' Lees hier enkele budgetvriendelijke tips, zodat je geen fortuin hoeft te besteden aan nieuwe zwangerschapsmode.

Zwangerschapsmode: 7x tips van de Libelle Mama-redactie

 1. Keer je kledingkast eens binnenstebuiten

  Vooraleer je zwicht voor de nieuwste zwangerschapsmode, kun je eerst eens in je eigen kast kijken of er dingen zijn die nog wél passen. Denk aan oversized sweaters of een maxi A-lijn jurk. Het is niet omdat je een babybuik hebt, dat je hele garderobe onbruikbaar wordt.

 2. Shop bij goedkope(re) detailhandels

  Het is verleidelijk om bij gespecialiseerde winkels meteen een nieuwe zwangerschapsgarderobe aan te schaffen, maar  er zijn ook veel goedkope alternatieven. Denk aan H&M, Zara of JBC.

 3. Enkele investeringen

  Als er één ding is waarin je moet investeren, is het wel de zwangerschapsjeans. Ze hebben een elastiek, zitten comfortabel en je kunt er eindeloos mee combineren. Verder zijn een zwangerschapsbeha en goed ondergoed een must.

 4. Creatief aan de slag

  Draag je gewone jeans met deze tip. Of maak zelf een zwangerschapsbroek met je oude jeans.

 5.  Zoek comfortabele kleren (voor na de bevalling)

  Tijdens je zwangerschap mag je er altijd casual bijlopen. Het moment dus om die wijde of oversized bloesjes, topjes en truien boven te halen. Een pluspunt: je kunt ze ook na de bevalling nog dragen.

 6. Kies voor matching kleding

  Hou bij de aankoop van zwangerschapskleding rekening met wat er allemaal in je kast hangt. Zorg ervoor dat je alles onderling kunt combineren.

 7. Sneakers, sneakers en sneakers

  Drie keer hoera voor de topmodellen die sneakers weer helemaal in de mode hebben gebracht. Er is niets comfortabeler dan een goed exemplaar waar je de hele dag op kunt rondlopen. Zeker een investering waard dus, want je kunt ze ook na je bevalling nog dragen.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!