iStock

10x alcoholvrij aperitieven tijdens de feestdagen

Bij de feestdagen hoort een glaasje cava of champagne, maar als je zwanger bent of borstvoeding geeft, laat je dat beter achterwege. Kies liever een van deze tien drankjes met bubbels, maar zónder alcohol.

Alcoholvrij aperitieven: zonder alcohol, maar wel héél lekker

Alcohol vermijd je best als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Want er zijn heel wat gevaren voor je baby aan verbonden, dus waarom zou je het risico nemen terwijl er ook alcoholvrije — en minstens even lekkere —alternatieven bestaan? Wil je graag alcoholvrij aperitieven? Lees dan zéker verder!

Onze favorieten:

Apple C

Alcoholvrij aperitieven


Dit heb je nodig:

  • 4 cl appelsap (bio en ongefilterd)
  • 1 cl limoensap
  • 1 cl kaneelsiroop
  • 10 cl Schweppes Ginger Ale

Zo maak je het:
Vul het glas met ijsblokken. Voeg 4 cl appelsap, 1 cl limoensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe. Werk af met een framboos, een gedroogd appelsienschijfje en een zeste van pompelmoes.

Mimosa

Originele mimosa’s worden gemaakt met een helft champagne en een helft sinaasappelsap. Vervang hier de champagne door Sprite en… ziezo, een alcoholvrije mimosa!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content