© Getty Images

Wereldburger? Dit zijn de leukste babynamen gebaseerd op steden uit de hele wereld

Ben je nog op zoek naar een naam voor jullie baby? Dat kan de vakantie weleens de uitgelezen inspiratiebron zijn. Een heleboel steden of regio’s kunnen namelijk ook gewoon dienstdoen als voornaam. Perfect voor een wereldburger in spe!

Babynamen gebaseerd op steden voor jongens

Kent: een naam die erg populair is in Scandinavië, misschien ook door de gelijknamige band. Maar eigenlijk is het gewoon een graafschap in Engeland.

Jasper: dit lijkt een typisch Vlaamse naam, maar Jasper is ook een streek in de Canadese provincie Alberta.

Milan: eveneens een populaire naam in onze contreien, maar Milaan is natuurlijk ook gewoon een prachtige stad in het noorden van Italië. Milan is echter oorspronkelijk een Slavische naam, een verkorting van Miloslaw. Het is vooral in de Engelstalige landen dat de naam wordt geassocieerd met de Italiaanse stad.

Finn: over de betekenis van de naam is men het niet eens. Vermoedelijk komt het van Finnoko, een verwijzing naar het Fins en Finland. Het kan anderzijds ook afgeleide zijn van de oude Ierse naam Fionn, die wit of blank betekent.

Lucca: een naam die regelmatig voorkomt bij ons, vooral voor jongens. De afgeleide vorm Luca bestaat ook en wordt soms ook aan meisjes gegeven. Maar wist je dat Lucca ook een mooie stad is in de Italiaanse regio Toscane?

Devon: deze naam wordt bij ons voornamelijk aan jongens gegeven, maar in sommige streken komt hij ook als meisjesnaam voor. Hij verwijst naar het graafschap Devon of Devonshire in het zuidwesten van Engeland.

Orlando: Orlando is een stad in de staat Florida in Amerika, die vooral bekend is door enkele toeristische trekpleisters als Walt Disney World Resort, Universal Orlando en Sea World Orlando. Maar wij denken toch vooral aan Orlando Bloom, nietwaar?

Meisjesnamen gebaseerd op steden

Florence: Florence (Firenze) is alweer een prachtige stad in Italië, maar ook een meisjesnaam die bloeiend of bekoorlijk betekent.

Chelsea: naast een mooie meisjesnaam is Chelsea natuurlijk ook een voetbalclub én een district in Londen. Er wonen heel wat welgestelde inwoners en je vindt er chique winkels en restaurants.

Paris: na Londen is het de beurt aan de Franse hoofdstad. Als meisjesnaam werd hij vooral bekend door Paris Hilton.

Charlotte: een prachtige naam die ook in onze streken al lang voorkomt. Maar wist je dat het ook een stad is in North Carolina, in de Verenigde Staten? De stad is vernoemd naar Queen Charlotte, de echtgenote van de toen regerende Engelse koning George III.

Vienna: ofwel Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk.

Aurora: Aurora is een stad in de Amerikaanse staat Colorado, maar we denken bij de naam Aurora natuurlijk ook aan het noorderlicht of aurora borealis. Een prachtig natuurfenomeen!

Lourdes: Lourdes is een Franse stad waar een jong meisje ooit een visioen van de Maagd Maria had. De plek is nog steeds de grootste katholieke bedevaartsplek van Frankrijk. Daarnaast is Lourdes natuurlijk ook een prachtige naam, die vooral in Amerika gegeven wordt aan meisjes. Wij denken ook aan de bekendste Lourdes, de dochter van popster Madonna.

Inspiratie uit het buitenland

Je gading niet gevonden in het lijstje hierboven? Dan komt jouw ideale babynaam misschien gewoon uit uit Frankrijk, Scandinavië, Italië of Spanje.

Bronnen: oudersvannu.nl, famme.nl, 24baby.nl, wikipedia.org

Meer fijne babynamen:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content