Getty Images

15x de mooiste babynamen geïnspireerd door de natuur

Loopt de zoektocht naar een originele naam voor je kleintje een beetje stroef? Bekijk dan zeker eens onderstaand lijstje met prachtige babynamen geïnspireerd door de natuur. Wedden dat je de perfecte naam vindt?

Babynamen geïnspireerd door de natuur

Lente

Deze prachtige meisjesnaam verwijst naar het seizoen waarin alles opnieuw groeit en bloeit.

Bloem

Niets wat meer aan de natuur doet denken dan fauna en flora. Bloemen maken iedereen gelukkig en daarom is het de perfecte voornaam voor het allerliefste meisje.

Fleur

De Franse versie van die bloemenpracht mag uiteraard ook niet ontbreken.

Roos

Prachtige bloem met een heerlijke geur. We noemen ze niet voor niets de bloem van de liefde. Roos is veruit de populairste naam in het bloemenrijtje.

Jasmijn

Nog een mooie bloem in het lijstje. De naam komt van het Arabische ‘yasamin’ dat jasmijnbloesem betekent. Wist je dat Jasmijn in China het symbool is voor vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid?

Iris

De naam Iris is minder exotisch, maar haar plaatsje in deze lijst babynamen geïnspireerd door de natuur is meer dan verdiend. Oorspronkelijk komt de naam uit het Grieks en betekent het ‘regenboog’.

Aster

Deze naam wordt zowel aan jongens als aan meisjes gegeven en is Grieks voor ster. Ze zeggen dat de bloem aster straalt van binnenuit, net zoals een ster.

Lily

Lily klinkt ongelooflijk zacht en schattig, net als de bloem. Het is namelijk de Engelse benaming voor lelie, het symbool van de zuiverheid.

Sky

Opnieuw een Engels klinkende naam. Niet van een bloem deze keer, maar van de lucht of de hemel. Sky is, net zoals Aster, een uniseks naam.

Luz

Korte, maar krachtige naam die afkomstig is uit Spanje en licht betekent. Sporadisch gebruikt als jongensnaam, maar hier voornamelijk eentje voor prachtige meisjes.

Luna

We blijven aan de hemel met deze mooie meisjesnaam van Latijnse oorsprong die ‘maan’ betekent. De naam Luna doet het al jaren goed in ons land en wij begrijpen helemaal waarom.

Moon

Maan klinkt ook prima in het Engels, dus won de naam Moon de laatste jaren ook aan populariteit. In principe geschikt voor jongens en meisjes, al komt hij het meest voor bij babymeisjes.

Storm

Deze jongensnaam met een duidelijke verwijzing naar het natuurlijk weerfenomeen is relatief nieuw in het lijstje. Het klinkt alleszins stoer en krachtig!

Merel

Over naar de dieren! Deze dromerige meisjesnaam is afgeleid van de vogel, een zangvogel uit de familie van de lijsters.

Wolf

Deze krachtige jongensnaam betekent gewoon letterlijk wolf, genoemd naar het dier uit het bos.

EEN TWEEDE NAAM VOOR JE KINDJE? DIT ZIJN DE VOORDELEN

Toekomstige ouders vinden een naam kiezen voor hun baby niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden. Een tweede naam erbij lijkt het probleem enkel moeilijker te maken, maar je zou versteld staan. Lees maar! 

Bron: minime.be, 24baby.nl

Nog meer babynamen voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content