© Shutterstock

Babynamen geïnspireerd op je favoriete boeken

Op de trein, in je tuin of op vakantie: wegdromen met een goed boek is altijd zalig: helemaal verdwijnen in een verhaal en je inbeelden dat je alles zelf meemaakt. Naast babynamen uit films of series geven we ook inspiratie uit enkele fijne boeken.

Gelezen in Me Before You van Jojo Moyes

Het tragische liefdesverhaal is intussen verfilmd tot een van onze favoriete weenfilms, maar ook het boek is prachtig. Misschien zijn de namen van de hoofdpersonages, Will en Lou, wel iets voor jou.

Gelezen in Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay

Een prachtig boek, maar een schrijnend verhaal. Deze oorlogsroman grijpt je naar de keel, en je waant je in het Parijs van vroeger en van nu, net als de personages. Je vindt de namen Jules en Zoë misschien wel mooi?

Gelezen in Het Smelt van Lize Spit

Een Belgische roman waar de media maar niet over kon zwijgen in 2016. De namen van de hoofdpersonages zijn Nederlandstalig: Laurens en Eva. 

Gelezen in Negende schrift van Maya van Isabel Allende

Een meeslepend boek over de zoektocht van een jong meisje. Een zoektocht naar zichzelf en naar de zin van het leven, en dit op een afgezonderd eiland in Chili. De namen van de hoofdpersonages, Maya en Manuel, klinken even dromerig als het boek.

Gelezen in Onder de Italiaanse zon van Santa Montefiore

Deze keer niet de naam van twee geliefden, maar van het hoofdpersonage en de plaats waar ze woont. Evelyn woont in het gehucht Devon. Een prachtige jongensnaam, toch?

Gelezen in Fifty Shades of Grey van E.L. James

Love it or hate it: de heisa rond Fifty Shades of Grey is nooit meer gaan liggen. Sinds de derde film afgelopen week in première ging, zien en horen we het verhaal weer overal. Gelukkig hebben de hoofdpersonages mooie namen: Christian en Anastasia.

Dit is ook iets voor jou:

Partner Content