Borstvoedingsbeha kopen: hoe & wat?

©iStock
Een mooie beha kopen die ook nog eens comfortabel zit is al een opgave op zich, laat staan als je op zoek moet naar een borstvoedingsbeha. We zetten enkele tips op een rijtje en we delen graag onze favorieten.

Wanneer koop je een borstvoedingsbeha?

De grootte van je borsten neemt toe tijdens de zwangerschap, maar kan nog eens toenemen tijdens de borstvoeding. Gemiddeld is dit één cup, maar dat is bij iedere vrouw anders. Ook je omtrek kan veranderen. Omdat een beugelbeha echt op je ribben moet zitten en niet op je borstweefsel, wacht je best tot een week na je bevalling om een borstvoedingsbeha te kopen.

Met of zonder beugel?

Tijdens de kraamweek draag je beste een voedingsbeha zonder beugel. Tussen de derde en vijfde dag na je bevalling krijg je stuwing. Je borsten zijn erg gezwollen en voelen pijnlijk aan. Hierdoor kunnen je borsten nog een cupmaat toenemen. De typische stuwing na de bevalling verdwijnt ongeveer na 48 uren. Tijdens deze dagen mag je zeker geen beha dragen die knelt.

Ook ‘s nachts draag je best een voedingsbeha zonder beugel. Omdat je ’s nachts ook melk verliest, draag je best borstkompressen. Om deze op hun plaats te houden, heb je een beha nodig. Een beugelbeha ’s nachts is een slecht idee omdat de beugel (als je op je zijkant ligt) op je borstweefsel gaat drukken. Dit kan de melkkanaaltjes afknellen.

Goed om te weten:

  • Wil je een voedingsbeha dragen als zwangerschapsbeha omdat deze zo comfortabel zit? Draag deze in het begin van je zwangerschap dan op een strakker haakje zodat je deze kunt verstellen als je borsten groeien.
  • Koop meerdere voedingsbeha’s, bijvoorbeeld eentje met goede ondersteuning voor overdag en eentje zonder beugel voor in de nacht.
  • Laat je goed adviseren, want je borsten kunnen tijdens de stuwing wel tot twee cupmaten groter worden.

Onze favorieten

1 / 5
Duurzaam

€ 29,99 – Oysho

Naadloos

€ 24,99 – Mamalicious

Sportief

€ 19,99 – H&M Mama

Voorgevormde mét bolletjes

€ 39,99 – Noppies

Eens een ander kleurtje

€ 54,95 – Boob

Meer lezen over borstvoeding?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here