Zo vind je de perfecte zwangerschapsbeha

Door -
zwangerschapsbeha
©GettyImages
Een goede zwangerschapsbeha is geen overbodige luxe. Integendeel, het is zelfs een must: niet alleen omdat je borsten veranderen en groter worden, maar ook omdat je bijvoorbeeld last kunt hebben van rugpijn.

Een must have

Tijdens je zwangerschap groeit niet alleen je buik. Je hele lichaam verandert, dus ook je borsten. Ze worden groter en zwaarder. En dat kan al eens voor rugpijn, pijn in je schouders en/of pijnlijke borsten zorgen. Een goede zwangerschapsbeha is dan ook een must have. Het zorgt niet alleen voor de juiste ondersteuning, maar kan lichamelijke klachten ook verminderen en voorkomen.

Geen gewone beha

Al in de eerste maanden van je zwangerschap kunnen je borsten tot wel één cup groter worden. En daar blijft het niet bij: naar alle waarschijnlijkheid zullen ze ook blijven doorgroeien. Je kunt ervoor kiezen om steeds een nieuwe bh aan te schaffen of je kiest meteen voor een zwangerschapsbeha.
Het grote verschil tussen een gewone beha en een zwangerschapsbeha is dat deze geen beugel heeft én gemaakt is van een rekbare stof. Dit zorgt ervoor dat je zwangerschapsbeha niet gaat knellen en met je borsten kan meegroeien. Let wel: een zwangerschapsbeha is niet hetzelfde als een voedingsbeha.

Wanneer een zwangerschapsbeha kopen?

Vanaf het moment dat je gewone bh niet meer goed zit of past, is het aangeraden om te kiezen voor een zwangerschapsbeha. Meestal hebben zwangere vrouwen vanaf de vierde maand nood aan extra ondersteuning en is een zwangerschapsbeha dan noodzakelijk.

Voordelen van een zwangerschapsbeha

De voordelen van een zwangerschapsbeha op een rijtje:

• Tijdens je zwangerschap groeien je borsten doordat de melkproductie op gang komt. Ze worden steviger, veranderen van omvang en hebben extra ondersteuning nodig. Een zwangerschapsbeha zorgt hiervoor.
• Het is handig in plaats van een gewone bh een zwangerschapsbeha te dragen, omdat je dan niet steeds opnieuw een andere maat hoeft aan te kopen. De meeste zwangerschapsbeha’s kunnen een halve tot een hele cup meerekken.
• Een zwangerschapsbeha zorgt ervoor dat je borsten ook na je zwangerschap mooi blijven.

De juiste zwangerschapsbeha

Het is al moeilijk om de juiste ‘gewone’ bh uit te zoeken. En dat is zeker het geval als je op zoek bent naar een zwangerschapsbeha. Enkele tips:

• Vraag advies aan de lingerieverkoopster. Door de juiste metingen kan zij de beste voorstellen doen. Pas de zwangerschapsbeha altijd in de winkel. En vergelijk verschillende modellen vooraleer je je keuze maakt.
Sluit een nieuwe bh altijd op de strakste sluiting. Zo weet je zeker dat je bh met je mee kan groeien.
• Kies voor brede bandjes: deze bieden meer ondersteuning.
• Een brede sluiting met meerdere haakjes zorgt ook voor meer ondersteuning.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!