Beeld: Shutterstock

Dit wist je nog niet over moedermelk

Moedermelk bevat niet alleen antistoffen om het immuunsysteem van je baby te versterken, maar wist je al dat het ook een ontsmettende werking heeft? Bovendien kan je met borstvoeding veel meer dan alleen je baby eten geven.

Moedermelk is multifunctioneel

Baby’s die vanaf de geboorte borstvoeding krijgen, hebben vaak een betere afweer tegen ziektes en infecties. Dat komt omdat moedermelk boordevol essentiële stoffen zit die je baby nodig heeft om het immuunsysteem te versterken. Die stoffen hebben daarnaast ook een ontsmettende werking zodat moedermelk niet langer enkel als voeding wordt aanzien. Onderstaande ideetjes bewijzen dat moedermelk erg multifunctioneel is.

Pannenkoeken bakken

Meng 100 ml moedermelk, 1 ei (of 1 banaan) en 50 gr bloem, bak in de pan en je hebt heerlijke pannenkoeken. Daarnaast kan je met moedermelk ook pap, taart of ander lekkers maken! Zelfs ijsjes en smoothies, hmm.

Anti-luieruitslag 

Moedermelk helpt om de irritatie van luieruitslag en eczeem te verzachten. Doe wat melk op de geïrriteerde plekken, laat drogen aan de lucht en de uitslag zal in geen tijd verdwenen zijn.

In bad

Je kan een beetje moedermelk bij in het badje van je baby doen. Het werkt verzachtend voor de huid.

Tegen ontstoken oogjes

Veel baby’s hebben last van ontstoken oogjes. Het oogwit is dan rood en er kunnen korstjes ontstaan rond de ogen. Ook hier biedt moedermelk de ideale oplossing: Vang een beetje moedermelk op in een schoon potje of bekertje en druppel een beetje op het pijnlijke oog van je baby.

 

Partner Content