© iStock

Een echo maken met een smartphone? Het kan!

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft een mobiel apparaatje gelanceerd dat van een smartphone of tablet een echografietoestel maakt. Een interessante technologie als patiënten in afgelegen gebieden wonen of als ze niet meteen een dokter in de buurt hebben.

Een echografie maken kunnen dokters voortaan met hun smartphone of tablet. Philips lanceert daarvoor een apparaatje dat artsen in staat stelt om in een handomdraai te zien wat er aan de hand is. Via Lumify kunnen zorgverleners de beelden meteen ook delen op het Reacts-platform, zodat artsen wereldwijd vanop afstand een diagnose kunnen stellen.

In de ambulance

De draagbare echografie-oplossing van Philips bestaat uit een app en uit de zogenaamde Lumify-transducer die via een USB-verbinding kan aangesloten worden op een smartphone of tablet. “De technologie biedt mogelijkheden om al een echografie te nemen in een ambulance onderweg naar het ziekenhuis of bij zwangere vrouwen die op afgelegen plekken wonen”, klinkt het bij Philips.

Toekomstmuziek

Toch is het de bedoeling dat ook gewone mensen straks niet meer meteen naar het ziekenhuis hoeven voor een scan. Philips hoopt dat de Lumify ook bij huisartsen komt te liggen. Op die manier kunnen ze straks gemakkelijker thuis een echo maken.

Lees ook:

Partner Content