Wordt het een jongen of een meisje? Wil jij het weten?

Terwijl de ene mama staat te popelen om te weten of ze een jongen of meisje zal krijgen, wacht de ander liever af tot bij de bevalling. Wat kies jij?

Het geslacht van je baby op voorhand weten: ja of neen?

Ja, als…

#1 … je een planner bent

Jij bent iemand die graag alles onder controle heeft en op voorhand plant. Je bent al maanden (zelfs nog voor je zwanger werd) Pinterest aan het afschuimen voor babyspullen, je baby staat al op de wachtlijst voor de kinderopvang en je geboortelijst was al aangemaakt nog voor je eerste echografie. In dat geval kun je best wel het geslacht van je baby weten om niet helemaal gek te worden.

#2 …je voor typische meisjes- of jongensoutfits kiest

Je houdt van shoppen en je wil weten in welke rayons je moet kijken. Worden het roze tutu’s en strikjes of ga je voor stoere rompers en een ‘moustache’-fopspeen? Een jongen of meisje maakt niet uit, maar je moet het zo snel mogelijk weten, zodat je je helemaal kunt laten gaan.

#3 …niet teleurgesteld wilt zijn bij de bevalling

Als mama heb je stiekem wel een voorkeur voor een jongen of een meisje. Wanneer je je zinnen hebt gezet op een meisje en het is bij de geboorte een jongen, kan dat weleens voor teleurstelling zorgen – ook al hou je daarom niet minder van je kind, natuurlijk. Daarom is het beter om op voorhand het geslacht te weten, zodat ‘teleurstelling’ niet het eerste gevoel is wanneer je de baby in de je armen krijgt.

Neen, als…

#1 …je geen vervelende opmerkingen wilt horen

Stel, je hebt al één jongen en je bent in verwachting van een tweede zoon. So-wie-so krijg je opmerkingen als “Ach, een zusje was zo leuk geweest voor hem!” of “Je kunt altijd nog een derde maken!”. Dus om dergelijke opmerkingen te vermijden, wacht je liever gewoon tot je kindje er is. Dan zullen ze er hoogstwaarschijnlijk nog wel iets van zeggen, maar je bent dan zo verliefd op je baby dat het je niks kan schelen.

#2 …je niet in genderrollen gelooft

Anno 2019 is ‘gender’ een veelbesproken woord. Jij gaat helemaal mee met je tijd en gelooft niet in al die typische jongens- of meisjesdingen, iedereen moet gewoon zijn wie hij of zij wil zijn. Waarom zou je al een label plakken op je kind nog voor je hem of haar hebt ontmoet?

#3 …je van verrassingen houdt

Het ouderschap zit toch boordevol verrassingen, dus verrast worden bij de geboorte van je baby is al een goed begin. Wie had immers ooit gedacht dat kinderen elke dag spaghetti willen eten of naar de dierentuin willen gaan? Of dat slaaptekort geen fase is, maar wel een nieuwe levensstijl? Grapje. 😉

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content