© iStock

Met deze voeding verhoog je het IQ van je baby

Volgens een nieuwe studie van de universiteit van Cambridge kan het eten van spek en eieren tijdens de zwangerschap het IQ van de baby verhogen. Goed nieuws dus voor de stevige ontbijters onder ons!

Choline: een onmisbare voedingsstof tijdens de zwangerschap

Spek en eieren worden vaak gemeden tijdens de zwangerschap, maar toch is het goed om dit te eten, vooral tijdens het derde trimester. Ze bevatten namelijk choline, een onmisbare voedingsstof voor zwangere vrouwen. En het is ook deze stof die een positief effect zou hebben op het IQ van je baby!

Om tot deze ontdekking te komen, onderzochten de wetenschappers 26 toekomstige moeders. Ze werden verdeeld in twee groepen en iedere groep kreeg dagelijks een dosis choline toegediend. De ene groep kreeg 480 mg (dat is iets meer dan de aanbevolen dosis) en de andere groep kreeg 960 mg.

Na de geboorte analyseerden de onderzoekers de snelheid waaraan baby’s informatie verwerkten volgens de criteria voor de IQ-test. Dat deden ze telkens op een leeftijd van 4, 7, 10 en 13 maanden. Uit deze analyse bleek dat baby’s waarvan de moeder meer choline had ingenomen tijdens de zwangerschap, een hoger IQ hadden.

Spek en eieren, maar ook broccoli en peulvruchten

Hoewel choline een belangrijke voedingsstof is tijdens de zwangerschap, zijn er maar weinig zwangere vrouwen die de aanbevolen dosis opnemen.

Je vindt choline onder andere in:

1

Broccoli

2

Noten

3

Spek

4

Peulvruchten

5

Eieren

6

Soja

7

Vis

8

Tarwekiemen

Schep die borden dus maar vol!

Lees ook

Partner Content