Tips voor de zwangere vrouw

Wanneer je in blijde verwachting bent, zijn er hopen dingen die je nodig hebt: kledij, papflessen, meubels,… zo’n kleine wezentjes en toch al zoveel spullen nodig! Met je groeiende buik komen ook wat ongemakjes de kop opsteken: dikke voeten, slapeloosheid, vreetaanvallen, misselijkheid,… Hier is een lijstje met leuke tips, want je mag jezelf natuurlijk niet over het hoofd zien.

 1. Vind een aangename geur waaraan je aan ruiken als je misselijk bent. Voor sommigen is dat bijvoorbeeld de legendarische Cologne Citrus (oud & en degelijk spul).
   
 2. Wanneer je buikje zichtbaar begint te worden, heb je wel eens het probleempje dat zwangerschapsbroeken nog te groot zijn maar gewone broeken te klein. Koop jezelf een Bella Band, zo kan je je broek open laten staan zonder dat iemand het merkt. De buikband is trouwens een prima-investering, je kan hem nog bovenhalen met de feestdagen of voor zware vreetfestijnen. Van multifunctionaliteit gesproken.
   
 3. Je tanden kunnen heel gevoelig zijn tijdens de zwangerschap. Toch niet vergeten te flossen, je hebt minder weerstand en een verhoogde kans op mondinfecties én gaatjes. Gebruik bij voorkeur een zachte flosdraad.
   
 4. Je brengt veel tijd door in de wachtkamer van je gynaecoloog, vooral aan het einde van je zwangerschap als je check-ups meer frequent worden. Lees dat boek dat je al zolang wou lezen, lezen terwijl je daar toch zit of maak van de gelenheid gebruik om te praten met andere zwangere vrouwen. Of je kan er ook gewoon niets doen.
   
 5. De kans is reëel dat je last hebt van maagzuur, vooral tijdens de laatste maanden.  Zo heb je ineens een excuus om een karrenvracht lolly’s in te slaan. (Die dus écht wel helpen tegen zuuroprispingen.)
   
 6. Je buikvel kan droog aanvoelen en wordt serieus uitgerokken, dus investeren in een goede lotion is geen overbodige luxe. Als je schrik hebt van chemische brol en dergelijke, ga dan op zoek naar lotion op basis van natuurlijke producten.
   
 7. Koop  comfortabele schoenen en sandalen. Als het warm weer is zwellen je voeten sowieso al sneller op, als je zwanger bent is dat zeker het geval.
   
 8. Zwangere vrouwen zouden geen boodschappen mogen dragen! In plaats van al shoppend te hopen op een soort van barmhartige Samaritaan die je komt helpen, kan je jezelf beter enkele maanden lang verwennen met thuisleveringsdienst en webshops. Je verdient het!

Partner Content