Vrijen zonder zorgen tijdens de zwangerschap

Ook tijdens je zwangerschap blijft vrijen heerlijk. Toch zijn er heel wat vrouwen (én mannen) die schrik hebben om de baby pijn te doen tijdens het vrijen…

De eerste maanden van je zwangerschap kan het zijn dat je minder zin hebt in seks. Je hormonen liggen nu eenmaal overhoop waardoor jij je minder goed in je vel voelt. Na de eerste drie maanden krijgen veel vrouwen weer meer zin.

Is dit bij jou het geval, geniet dan gerust van een vrijpartij. Veel vrouwen, maar ook mannen, vinden het namelijk een eng idee om te vrijen tijdens de zwangerschap. Ze zijn bang dat de baby er iets van merkt of dat het schadelijk is voor het kindje. Dit is gelukkig niet waar!

Jouw baby zit veilig verpakt in het vruchtwater en merkt er vrijwel niets van. Het kan wel voorkomen dat je na het vrijen wat bloed verliest. Tijdens je zwangerschap is je baarmoedermond namelijk extra doorbloed en als de penis tijdens het vrijen tegen de baarmoedermond stoot, kan je daardoor wat bloed verliezen. Dit bloedverlies is echter onschuldig!

 

Partner Content