Waarom zwangere vrouwen op peuters lijken

Het klinkt raar, maar eigenlijk zijn zwangere vrouwen net hetzelfde als peuters. Ze hebben constant honger, willen liefst de hele dag verwend worden en hebben last van driftbuien. Maar dat is lang niet alles!

7 gelijkenissen tussen zwangere vrouwen en peuters

1. Je wil op je wenken worden bediend

Zwanger zijn is het beste excuus om mensen iets voor je te laten doen. Je wil bijvoorbeeld ijs eten, maar er is geen ijs in huis. Dan moet manlief maar naar de winkel om ijs te kopen. Net hetzelfde als wanneer een peuter een ijsje wil. Nu. Meteen.

2. Je hebt een rare obsessie met eten

Ken je dat gevoel dat je tijdens je zwangerschap zin hebt in één bepaald soort eten? Soep, yoghurt of misschien spaghetti? Bij peuters is dat niet anders. Het maakt niet uit welk moment van de dag het is, als je peuter iets wil dan is het zo. Er valt niet nu eenmaal niet te discussiëren met peuters en ook niet met zwangere vrouwen.

3. Je hebt last van stemmingswisselingen

“Mama, ik wil naar de speeltuin”, en eens je bent aangekomen: “Mama, ik wil naar huis!!”. Net zoals peuters last hebben van stemmingswisselingen of driftbuien is dat bij zwangere vrouwen dikwijls ook het geval.

4. Je groeit snel op korte tijd

Als je zwanger bent, groeit je buik in een sneltempo. Plots pas je niet meer in je gewone kleren en wordt het tijd voor een zwangerschapsgarderobe. Ook peuters zijn in geen tijd uit hun nieuwe kleren gegroeid en je moet bijna constant shoppen voor je kleine spruit.

5. Je verandert in een monster als je honger hebt

Een zwangere vrouw die honger heeft, die val je best niet lastig. Tenzij op eigen risico. Als je zwanger bent, hou je best wat snacks bij de hand als je woedeuitbarstingen wil voorkomen. Idem voor peuters. Hoewel zij niet voor twee eten, zorgt honger af en toe wel voor driftbuien of in ieder geval drama.

6. Je krijgt graag complimentjes

Peuters horen niets liever dan: “Wauw, flink zo!” of “Goed gedaan!”. Zwangere vrouwen zijn daar niet veel anders in, want zij willen namelijk ook graag complimentjes horen en gewaardeerd worden.

7. Je plast wel eens in je broek. Per ongeluk.

Tja, soms is de nood zo hoog als je zwanger bent en dan kan je het niet meer ophouden. Tegen dat je de WC hebt bereikt, is het vaak al te laat. Ook bij peuters zit hun luier of broekje vaak al vol, nog voor ze op het potje kunnen gaan.

 

Partner Content