Wat nog samen doen voor de baby er is

Binnenkort is de kleine spruit er. Maak daarom nu tijd vrij om van elkaar te genieten voor jullie baby er is. Want eens hij er is, zijn jullie te druk bezig met de verzorging of gewoonweg veel te moe.

 1. Interview elkaar

  Pak je camera en interview elkaar over de komst van jullie kleine spruit. Hou het ludiek met vragen als: ‘Op wie denk je dat de baby zal lijken?’, ‘Welke activiteiten wil je met de baby doen?’ en/of ‘Welk karakter zal ons kindje hebben?’. Natuurlijk mogen er ook enkele serieuze vragen gesteld worden als: ‘Wat voor ouder denk je te zijn?’ en ‘Wat zal het moeilijkst zijn?’ Niet alleen leuk voor jullie om later terug te bekijken, maar ook voor jullie kind.

 2. Een dagje wellness

  Laat jullie te samen in de watten leggen in een kuuroord of wellness. Maak er een hele dag voor vrij: zo kunnen jullie niet alleen genieten van heerlijke massages en gelaatsverzorgingen, maar ook van bijvoorbeeld een uitgebreide gezonde lunch.

 3. Maak een gipsafdruk

  Maak samen een gipsafdruk van je buik als herinnering. Je kan hem eventueel nadien nog beschilderen of leuke quotes opschrijven. Na je bevalling kan je je niet meer voorstellen hoe groot je buik was. Ook leuk om te laten doen: je buik laten beschilderen door een bodypainter en nadien laten fotograferen.

 4. Slaap uit

  Met een baby in huis, zal je zelden nog te samen kunnen uitslapen. Dus nu het nog kan, profiteer ervan om samen tot de middag in bed te blijven liggen en een hele dag in pyjama door het huis te kuieren.

 5. Samen naar de film

  Maak nog zoveel mogelijk samen uitstapjes naar concerten, events en de bioscoop. Eens je baby er is, moet je voor zulke uitstapjes telkens een babysit regelen. Staat er een avondje niets op de agenda, trek er dus op uit!

 6. Organiseer een fotoshoot

  Cliché, maar het blijft wel een leuk aandenken: te samen op de foto bij een fotograaf. Online kan je alvast inspiratie opdoen en uitzoeken welke stijl foto’s jullie willen. Maak tijdig een afspraak bij een professionele fotograaf hiervoor, want doorgaans duurt het enkele weken vooraleer je langs kan komen.

 7. Maak tijd voor je vrienden

  De eerste weken na je bevalling zullen mega druk zijn: niet alleen omdat je moet wennen aan jullie nieuwe leven, maar ook door al het bezoek dat over de vloer komt. Maak dus nu nog even extra tijd vrij voor al jullie vrienden. Kook uitgebreid voor elkaar, ga een avondje op café of klets gezellig bij met een kop koffie…

 8. Nog even op vakantie

  Boek nog snel nog een citytrip of een weekje vakantie. Even weg van alles is goed om tijd en aandacht te hebben voor elkaar. Bovendien kan je nu nog onbezonnen vertrekken. Met een baby op vakantie gaan, vraagt nu eenmaal meer organisatie en planning.

 9. Samen op restaurant

  Boek een tafel in jullie lievelingsrestaurant. Met een baby op restaurant gaan, is niet altijd evident. Geniet er dus van en neem de tijd om extra lang te tafelen.

 10. Vrij met elkaar

  Last but not least: maak tijd om te vrijen met elkaar. Je liefdesleven is echt niet voorbij na de bevalling, maar vaak is vermoeidheid een spelbreker.

 

Partner Content