©Gettyimages

Zwangerschap: 25 weken zwanger

Je bent nu 25 weken zwanger. Je baby is ongeveer 32 cm groot en weegt nu zo’n 560 gram.

25 weken zwanger

Je baby

  • Op dit moment gaan de oogleden van je baby open. Licht en donker kon hij al onderscheiden, maar of hij nu nog meer kan zien, is niet geweten.
  • Je kleintje heeft niet zo heel veel ruimte meer om rond te ‘drijven’, waardoor je hem steeds beter voelt.
  • Je zou de foetus nu zo’n tien tot vijftien keer per dag moeten voelen bewegen. Als dat niet zo is, hoef je niet meteen te panikeren. Soms ben je zo druk bezig dat je je er niet bewust van bent. Pas als er duidelijke veranderingen zijn in de bewegingen, is het aangeraden om contact op te nemen met je verloskundige.

Jij

  • Stress is nooit goed, maar nu al zeker niet. Als je stress hebt, geeft dat namelijk lichamelijke reacties zoals langdurige hartkloppingen of transpiratie. Het gevolg is dat je bloedvaten, dus ook de bloedvaten van de placenta, verkrampen en minder goed doorbloed raken. Hierdoor kan de foetus groeiachterstand oplopen.
  • Kramp in je kuiten? Dit komt doordat de beenspieren vermoeid zijn door het extra gewicht dat ze meedragen.
  • Ook van harde buiken kun je nu last hebben. Als je hier regelmatig mee te maken hebt is dat een teken van je lichaam dat je het wat rustiger aan moet doen.

PS Al begonnen met de kinderkamer? Deze interieurtrends zijn alvast hot!

Volgende week ben je 26 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content