Zwangerschap: 36 weken zwanger

Je bent nu 36 weken zwanger. Jouw baby is ongeveer 43,5 cm groot en weegt nu zo’n 2500 gram.

36 weken zwanger

Je baby

  • Wil je graag thuis bevallen? Dan moet je kindje het nog zeker een weekje volhouden, want pas dan zou het helemaal volgroeid zijn. Op week 36 spreekt men nog van een randprematuur en zal je kindje nog even in de couveuse in het ziekenhuis moeten. Als je na de geboorte de houding van je baby bekijkt, kun je zien in welke positie hij de laatste weken in je baarmoeder heeft gelegen.
  • Het is best normaal als je de foetus nu minder voelt bewegen, het wordt tenslotte krap voor hem of haar. Toch zul je zo nu en dan nog een schopje voelen. Word je helemaal niets gewaar? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de verloskundige.
  • Heb je al gevoeld dat de baby ingedaald is en dieper in je bekken gezakt is? Als dit niet jouw eerste zwangerschap is, gebeurt dit vaak iets later. Is het wel je eerste zwangerschap? Ga dan bij de verloskundige om te verzekeren dat er niets aan de hand is.

Jij

  • Urineverlies is rond deze periode een veelvoorkomend kwaaltje. Dit wordt veroorzaakt door een niet meer zo goed functionerende sluitspier.
  • Bovendien zul je ook vaker moeten plassen omdat de foetus nu laag in de baarmoeder zit en tegen de blaas drukt.
  • Omdat je buik steeds dikker en ronder wordt, is er niet veel ruimte meer over voor je navel, waardoor die kan gaan uitpuilen.

Checklist: Wat stop je in je materniteitskoffer?

Is het grote moment bijna aangebroken? Misschien kun je de laatste weken van je zwangerschap benutten om een lijstje op te stellen voor je bevallingskoffer. Hier enkele tips en andere nuttige weetjes voor je naar het ziekenhuis vertrekt.

Volgende week ben je 37 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content