Getty Images

Borstvoeding en sociale media: zocht jij steun online?

Ben je van plan om borstvoeding te geven of ben je al volop bezig? Dan zocht je vast ook wel eens online naar inspiratie en steun. Heel wat bloggers, bekende Vlamingen en influencers delen dan ook via sociale media hun eigen ervaringen over borstvoeding. Iets waar veel beginnende ouders zich aan optrekken, zo blijkt!

Online steun

Soms heb je maar dat kleine extra duwtje in de rug nodig om borstvoeding een kans te geven. Dat kan gaan over een simpele foto van een actrice of zangeres op Facebook met een baby aan de borst of een quote van een influencer op Instagram die jou is bijgebleven.

Hoe dan ook, een online community hebben waar je terecht kunt voor steun en inspiratie over borstvoeding doet deugd en is alleen maar aan te moedigen. Kind & Gezin lanceert daarom naar aanleiding van de Internationale Borstvoedingsweek de BV-BV’s*.

Borstvoeding-Bekende Vlaming

Een BV-BV (BorstVoeding-Bekende Vlaming) is elke bekende of minder bekende man of vrouw, blogger, influencer, … die borstvoeding op een toffe, (h)echte, inspirerende manier in de kijker zet en zo aanstaande ouders inspireert om borstvoeding te proberen.

Kind en Gezin wil deze mensen en vooral hun boodschap nog extra in de kijker zetten en heeft daarvoor jouw hulp nodig!

Wie nomineer jij?

Tussen 31 juli en 6 augustus kun je zo iemand voordragen en nomineren. Kind en Gezin is op zoek naar iedereen die op sociale media een authentiek en realistisch beeld over borstvoeding schept.

Denk jij nu ook aan iemand specifiek? Iemand die jou inspireerde of die je actief volgt omdat hij of zij het vaak heeft over borstvoeding? Surf dan vlug naar de landingspagina van Borstvoeding-Bekende Vlaming en geef jouw naam door!

Op 7 augustus wordt de top-10 lijst van BV-BV’s met de meeste stemmen bekendgemaakt.

Lees meer over borstvoeding:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content