Draag jij je kind aan de linkerkant? Dit is de reden!

Door -
© iStock
De meeste moeders – en jij waarschijnlijk ook – dragen hun kind aan de linkerkant van hun lichaam. Het lijkt toeval, maar er is wel degelijk een wetenschappelijke verklaring voor.

Oerinstinct

Ongeveer 70 tot 85 procent van de vrouwen draagt hun kind op hun linkerzij. Dat is geen toeval, maar ze doen dat vanuit een oerinstinct om hun baby veilig te houden.

De voordelen van links dragen

Niet enkel mensen dragen hun baby trouwens aan de linkerkant: ook veel andere zoogdieren houden hun kinderen liever links, zoals schapen, paarden en zelfs orka’s.

Waarom is dat zo? Uit onderzoek blijkt dat wanneer je je kind links draagt:

  • je rechterhersenhelft beter in staat is om informatie te verwerken, vooral emoties (bijvoorbeeld wanneer je kindje lacht, huilt of geeuwt).
  • dat beter is voor de band tussen moeder en kind: je kind links dragen zorgt er immers voor dat het rechterdeel van je hersenen je helpt te begrijpen wat je ziet. Zo kun je de gezichtsuitdrukking van je baby herkennen en bepalen wat hij op dat moment nodig heeft.

Bron: Ouders van Nu

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here