Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Vaste voeding: het ideale eerste lepeltje voor je baby

Het is zover! Het is tijd voor je baby’s eerste papje. Die eerste hapjes zijn niet enkel een grote stap voor je kleintje, maar ook voor jou een bijzonder moment. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen is een handig eerste lepeltje een must. Maar wat is een goede lepel voor die eerste hapjes?

Eerste lepeltje: waarop moet je letten?

Materiaal

Het mondje en tandvlees van je baby zijn erg gevoelig, dus is het belangrijk dat het eerste lepeltje gemaakt is van een zacht materiaal. Zacht kunststof of siliconen is ideaal. Let er goed op dat het lepeltje geen schadelijke stoffen zoals Bisphenol A (BPA) bevat. In de meeste gevallen staat het duidelijk vermeld op de verpakking.

Vorm en ergonomie

Als je je baby voedt, moet dit niet enkel handig zijn voor je kindje, maar ook voor jou. Voor je baby is een smal en ondiep lepeltje vaak praktisch omdat het goed in het mondje past en hij op die manier geen te grote hoeveelheden ineens binnenkrijgt. Let erop dat het lepeltje ook voor jou makkelijk in de hand ligt. Ook een lange steel blijkt in veel gevallen praktisch. Zo kun je steeds het laatste beetje uit de kom of het potje schrapen.

Warmtegevoelig

Sommige babylepeltjes geven aan dat het eten te warm is door vooraan te verkleuren. Dat kan handig zijn, maar je controleert toch best zelf even of het eten de juiste temperatuur heeft voor je baby.

Shopping: baby’s eerste lepeltje

Alle kleuren van de regenboog

eerste lepeltje eerste hapjes pap

Deze lepeltjes zijn handig voor je baby en voor jou! De soft-tip is prettig voor het tandvlees van je baby en dankzij de lange handgreep kun jij makkelijk het papje opscheppen en je kindje voeden.

Dr. Brown’s Soft-tip Lepeltjes 4-pack (Dr. Brown, € 5,49)

Perfect voor babyhapjes

eerste lepeltje eerste hapjes pap

Het zachte siliconen lepeltje zorgt ervoor dat je kindje zich geen pijn doet. Dankzij de zachte rand kun je ook makkelijk de laatste restjes uit het kommetje schrapen. Het lepeltje is erg smal en ondiep, waardoor je kindje nooit een te grote hap binnenkrijgt. Ook aan de ouders is gedacht: de lepel ligt erg makkelijk in de hand!

Oxo Tot feeding spoon set Teal – 2 stuks (Bol.com, € 12,99)

Voor baby en mama

eerste lepeltje eerste hapjes pap

De ideale combinatie: deze siliconen lepeltjes zijn heerlijk zacht voor je baby’s mondje en hebben een stevige greep die zowel makkelijk in de hand ligt van mama als van je kleine kapoen. Zo kan hij de lepeltjes straks ook gebruiken om zelf mee te leren eten.

Mushie Lepel 2-Pack Siliconen – Stone/Cloudy Mauve (De kinderplaneet, € 8,95)

Zachte lepels in zachte kleurtjes

eerste lepeltje eerste hapjes pap

Deze lepeltjes zijn ideaal om de overgang te maken van borst- of flesvoeding naar vaste voeding. Het zachte materiaal voelt aangenaam in het mondje en irriteert het tandvlees niet. De steel is makkelijk vast te houden door een volwassene.

Beaba lepels 1e maaltijd rainbow eucalyptus – set van 4 (Monstertjes, € 27,99)

Verandert van kleur!

eerste lepeltje eerste hapjes pap

Dankzij de lange steel raak je makkelijk in alle hoekjes en op de bodem van elk potje. Is het eten te warm, dan kleurt de tip van de lepel wit.

Munchkin warmtegevoelige lepel – 4 stuks (Dreambaby, € 9,95)

Vast ook interessant voor jou

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content