© Getty Images

Etherische oliën die deze herfst niet in je huisapotheek mogen ontbreken

De herfst brengt vaak heel wat kwaaltjes met zich mee. Aromatherapie kan dan een uitstekende bondgenoot zijn voor het hele gezin. Wij hebben vier etherische oliën uitgezocht die zeker niet in je huisapotheek mogen ontbreken.

Etherische oliën: voorzorgsmaatregelen

  • Gebruik nooit essentiële olie bij kinderen jonger dan drie maanden.
  • Vraag altijd raad aan je arts of apotheker voordat je met aromatherapie start bij kinderen jonger dan 3 jaar.
  • Test op allergische reacties door een klein beetje (verdunde) olie in te masseren op de elleboog. Wacht 24 uur voordat je het op de rest van het lichaam gebruikt.
  • Volg zorgvuldig de aanbevolen dosering.
  • Verkies een korte behandeling. Duren de symptomen langer dan twee dagen? Raadpleeg dan een arts.
  • Hou je kind gedurende 12 uur uit de zon als je essentiële olie gebruikt hebt.
  • Bij kinderen gaat de voorkeur naar aromatherapie door massage of verspreiding in de lucht (via een verstuiver). Inslikken of inademen moet vermeden worden, tenzij op medisch advies.
  • Bewaar, net als met medicatie, etherische oliën buiten het bereik van kinderen. Het is niet omdat ze natuurlijk zijn dat ze onschuldig zijn.

4x etherische oliën voor in de herfst

Oranjebloesem (Neroli)

Is je kind een beetje gespannen of angstig na een dag op school? De etherische olie oranjebloesem helpt ontspannen, verzacht de onrust en zorgen en laat je kind gemakkelijker in slaap vallen. Neroli is bovendien perfect om seizoensgebonden dipjes tegen te gaan.

Eucalyptus Radiata

De etherische olie van eucalyptus radiata heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en vergemakkelijkt de ademhaling. Ze bevordert de natuurlijke weerstand en werkt luchtzuiverend.

Citroen

Citroen is een belangrijke etherische olie, dankzij haar positieve eigenschappen. Het is een van de beste oliën bij griep en verkoudheid. Maar citroenolie beschermt het lichaam ook tegen alle mogelijke infecties.

Tea Tree

Met haar antibacteriële en antivirale voordelen is deze olie goed tegen griep, verkoudheid en geeft ze verlichting bij slijmvliesontsteking en sinusitis. Maar dat is niet alles! Ze stimuleert het immuunsysteem en helpt de koorts verlagen.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content