5 typische eigenschappen van herfstbaby’s

Door -
herfstbaby's
Shutterstock
Verwacht je een herfstbaby? Proficiat! Wist je dat ze deze 5 opmerkelijke eigenschappen hebben?

Meer geboortes in september

Statistisch gezien heeft jouw herfstbaby meer kans om een soulmate te vinden die ook geboren is in de herfst. Onderzoek wees uit dat er meer geboortes zijn eind september, begin oktober. De verklaring? Het populairste ogenblik van conceptie is begin januari. Iets over goede voornemens en zo. ­čśë

Deze eigenschappen zijn typisch voor herfstbaby’s:

Herfstbaby’s leven langer

Volgens een Duits onderzoek, dat het ogenblik van overlijden van meer dan 1 miljoen mensen onderzocht, leven mensen die in oktober zijn geboren gemiddeld 0,6 jaar langer dan mensen die geboren zijn in juni en april. Mooi meegenomen! Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat vrouwen in de zomer meer vers fruit en groenten eten, waardoor hun baby’s gezonder worden geboren.

Ze zijn sportief

In Australi├ź ontdekten ze dat de grootste sporthelden geboren waren in de herfst. Dokter Adrian Barnett, verbonden aan de universiteit van Queensland, ontdekte dat de geboortemaand van footballspelers een impact had op hun prestaties. Hoe komt dat? Ze zouden een andere lichaamsbouw hebben. Herfstbaby’s zijn vaak ook bij de grootsten van hun klas.

Meer kans op astma

Jammer genoeg hebben ze ook meer kans om een puffer mee te krijgen. Een onderzoek aan de universiteit Vanderbilt toonde aan dat herfstbaby’s tot 30% meer kans hebben op astma. Volgens de studie is dat te verklaren door de piek in verkoudheden en virale infecties vlak voor de winter. Het immuunsysteem moet al snel zijn werk beginnen doen.

Meer last van voedselallergie├źn

Een Finse studie bracht aan het licht dat herfstbaby’s ook meer kans hebben op voedselallergie├źn, en specifiek melk- en ei-gerelateerde allergie├źn. Ook daar is een verklaring voor. De dichtheid in pollen is op het zijn hoogst in de lente, net het ogenblik waar de ongeboren baby zijn antilichamen aan het vormen is.

Academische hoogvliegers

Geboren na 1 september? Dan heeft je kind statistisch gezien meer kans om de eerste van de klas te zijn. Een Britse studie onderzocht de resultaten van meer dan 48.000 kinderen. Kinderen die geboren waren in september en oktober, hadden 20% meer kans om in Oxford terecht te komen dan kinderen die in augustus geboren waren.

Geen herfstbaby, maar toch meer lezen?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here