Op naar een platte buik
We geven het toe…onze buik is niet meteen het lichaamsdeel waar we na de bevalling trots op zijn. Gelukkig wordt die buik na een aantal maanden weer de oude. Maar wat moet je doen als dat niet het geval is? Meer sporten of kiezen voor een buikwandcorrectie?
Na de bevalling heb je vaak te veel huid, uitgerokken buikspieren, plaatselijk vet of een combinatie daarvan. Logisch natuurlijk want je buik groeit tijdens de zwangerschap en daardoor rekt je huid uit. En de rechte buikspieren maken op dat moment plaats voor je baby.
Meestal komen die twee buikspieren na de geboorte van je kleintje wel opnieuw bij elkaar maar daarvoor moet je wel even geduld hebben. Net daarom mag je de eerste zes weken na de bevalling niet aan het sporten slaan. Ben je een jaar na de bevalling nog steeds niet tevreden met je buikje? Dan overweeg je misschien wel een buikwandcorrectie. Maar voor je zo'n ingreep kan ondergaan moet je:
- eerst en vooral je oude gewicht terugkrijgen
- een gezonde levensstijl aanhouden (dus sporten én bewegen)
- zeker zijn dat je geen kindjes meer wil. Er wordt namelijk aangeraden om pas chirurgisch in te grepen na je laatste zwangerschap
3 mogelijkheden
- Een liposculptuur volstaat wanneer er alleen plaatselijk overtollig vet is. Na deze ingreep ben je snel terug actief, maar je ziet het eindresultaat pas zes maanden later. Deze ingreep kost je zo'n 1.800 euro.
- Een mini-buikwandcorrectie kan uitgevoerd worden wanneer het probleem van de buik bestaat uit beperkt overtollige huid onder de navel. Deze ingreep kan uitgevoerd worden voor zo'n 3.200 euro.
- Is je hele buik verslapt, dus ook de spieren en de huid boven de navel? Dan is een totale buikwandcorrectie een mogelijke oplossing. De huid wordt over de buikspieren los gemaakt tot aan de ribbenkast. Het teveel aan huid wordt weggehaald en als het nodig is wordt er ook plaatselijk vet weggezogen. Dit alles voor zo'n 5.000 euro.
Wat doen om chirurgische ingreep te vermijden?
- Probeer niet te veel aan te komen tijdens je zwangerschap.
- Vermijd tillen, sporten of fysiek zware inspanningen de eerste zes weken na je bevalling
- Wil je toch afvallen? Doe het dan langzaam aan want bij een crashdieet mis je heel wat vitaminen en mineralen.
Bron: Kinderen