© Getty Images

Dit zijn de leukste namen voor grootouders

Ben je nog op zoek naar leuke namen voor grootouders? Oma, bompa, meme, vake … Hoe noemen jullie kleinkinderen jullie?

Vroeger had je oma en opa, bomma en bompa. Tegenwoordig worden er heel wat namen gebruikt voor de grootouders van je kindje.

Wij legden ons oor te luister in de Libelle Grootouders-groep en vonden alvast enkele toffe namen voor grootouders: oma, opa, meter, peter, meme, pepe, bomma of bompa …

Onze favoriete namen voor grootouders

Koosnaampjes voor oma’s

 1. Moeke
 2. Moemoe
 3. Nanoe/Nanou
 4. Bonnie
 5. Amoe
 6. Nonna
 7. Mimi
 8. Omi(e)
 9. Nana
 10. Mami

Koosnaampjes voor opa’s

 1. Vava
 2. Vake
 3. Tonton
 4. Apoe
 5. Bompie
 6. Pepe
 7. Opi
 8. Nono
 9. Poepoe
 10. Papou

Wij vroegen het aan enkele grootouders

Sabine: “Wij zijn ‘oma en opa toeta’. Mijn man was bij de brandweer, vandaar.”

Greta: “‘Binnie en papou’. Mijn man vond ‘papou’ (Grieks) wel grappig. ‘Binnie’ moest oorspronkelijk Bonnie zijn, maar onze kleinzoon besliste anders (lacht). Nu is hij 9, maar ‘Binnie’ zal het blijven.”

Mieke: “Ik ben ‘Moeke nieuwe huisje’, want ik ben op korte tijd een paar keer verhuisd, vandaar. 😂 Ondertussen heb ik acht kleinkinderen en is het altijd zo gebleven 👍🏼.”

Vera: “Bij ons is het ‘meme en pepe’. Mijn mama was ook meme van 6 kleinkinderen. Spijtig genoeg heeft ze haar achterkleinkinderen niet meer gezien. Daarom ‘meme en pepe’ bij ons.”

Martine: “Die van ons zegt ‘oma’. Maar ook ‘omake’ en dan smelt ik als hij dat zegt…”

Claudine: “Bij ons is het ‘opa en oma Yuna’. Yuna is de naam van onze Whippet (kleine windhond) Yuna. Toen onze zoon 9 jaar geleden iets zei over oma, dacht onze toen tweejarige kleindochter Hanne dat het over de andere oma ging, waarop onze zoon zei: “Neen, oma van Yuna.” Dus werd ik ‘oma Yuna’. Moraal van het verhaal: denk goed na vooraleer je een naam kiest voor je hond, want voor je het weet krijg je die zelf!😉”

Mieke: “Bonni en bompi. Hij kan het nog niet zeggen, dus op dit moment ben ik ‘boentje of boenda’. Alles wat hij zegt, klinkt leuk.”

Ilse: “Gewoon ‘oma en opa’. Mijn mama, overgrootmoeder dus, die noemt ze ‘grote oma’. Dat is wat makkelijker uit te spreken als peutertje.”

Ann: “Hier was het ook de bedoeling dat het ‘moeke’ zou worden, maar om de één of andere reden noemde de oudste kleindochter me ‘moekie’ en kleindochtertje 2 volgt trouw. 😁”

Els: “‘Brompie en Oma Wirwar’. Mijn man heeft een nogal stuurse uitstraling en moppert nogal veel binnensmonds en ik … twee linkerhanden!” 😉

Meer over grootouders:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content