©GettyImages

Planten op de kinderkamer? Doen!

Veel planten in huis is niet enkel trendy, het is ook erg gezond. Ze geven extra zuurstof en bepaalde exemplaren zuiveren de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Toch twijfelen we vaak als het over plantjes in de kinderkamer gaat. Welke zijn geschikt en waar houd je best rekening mee? Dat zochten wij voor je uit.

HIER HOUD JE BEST REKENING MEE

Een hele urban jungle is geen aanrader, maar een paar plantjes op de kamer van je kleine spruit kan zeker geen kwaad en zorgt meteen voor een leuke sfeer. Let je wel even op deze do’s en don’ts?

  • Kies planten die niet veel onderhoud vragen. Slaapt je kindje nog veel overdag? Dan ga je beter ook voor planten die het goed doen met wat minder zonlicht.
  • Let er zeker op dat de planten niet giftig zijn. Hoe leuk je die Monstera ook vindt, houd ‘m uit de kinderkamer. 
  • Zet ze op een plekje waar je kindje niet aankan. Liever ook niet vlak boven het bedje of de verzorgingstafel. Er kunnen al eens blaadjes afvallen en je wilt niet dat je kleine kapoen deze in z’n mondje steekt.
  • Heb je een piedestal of een plantenbak, zorg er dan voor dat deze voldoende stevig staat zodat je kindje ‘m niet kan omvertrekken. 
  • Een hangplant is een stuk veiliger en bovendien heel erg trendy!

DEZE PLANTEN ZIJN GESCHIKT VOOR DE KINDERKAMER

ALOË VERA

De aloë Vera ziet er leuk uit, is niet moeilijk in onderhoud en werkt luchtzuiverend. De plant heeft bovendien een medicinale werking. 

BANANENPLANT

Ook de bananenplant heeft een luchtzuiverende functie waardoor hij ideaal is in de kinderkamer. Deze tropische plant houdt wel van licht en regelmatig wat water. 

ANANASPLANT

De ananasplant is een toppertje omdat deze ‘s nachts zuurstof produceert in plaats van overdag. Heb je weleens last van een snurkende partner, dan schaf je je best een tweede exemplaar aan voor in je eigen slaapkamer. Deze plant wordt niet voor niets de anti-snurkplant genoemd. 😉

PANNENKOEKENPLANT

Nog steeds even hip en tegelijk schattig! Een pannenkoekenplant doet het goed, zelfs als je geen groene vingers hebt. Krijgt je plantje baby’s? Dan kun je ze stekken.

SANSEVERIA

Een sanseveria heeft niet zoveel licht nodig, en af en toe vergeten water te geven overleeft hij meestal ook. De retro look van de sanseveria staat bovendien leuk in de meeste kamers.

LUCHTPLANTJES

Deze ontzettend leuke plantjes hebben geen aarde nodig, hoe handig! Af en toe bespuiten met de plantenspuit is voldoende. Ze hebben wel graag licht, maar geen direct zonlicht.

INSPIRATIE

Bronnen: roomed.nl, green-bubble.com

NOG MEER TIPS VOOR DE KINDERKAMER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content