Cadeautjes voor je baby die goed zijn voor de ontwikkeling

Door -
cadeautjes voor je baby
iStock
De allerkleinste kapoentjes zullen zich de komst van Sinterklaas, de Kerstman of zelfs hun eerste verjaardag niet echt herinneren. Maar dat is geen reden om hen geen speelgoedje te kopen. Deze cadeautjes voor je baby zijn immers goed voor zijn ontwikkeling. Spelen maar!

Cadeautjes voor je baby

Kijken, voelen, luisteren, horen: je baby’s zintuigen draaien op volle toeren. Belangrijk met babyspeelgoed is dat het de fantasie, de motoriek en de nieuwsgierigheid prikkelt en ontwikkelt. Stimuleren kun je alvast met deze cadeautjes voor je baby:

1 / 8
cadeautjes voor je baby
cadeautjes voor je baby
cadeautjes voor je baby
cadeautjes voor je baby
cadeautjes voor je baby
cadeautjes voor je baby
cadeautjes voor je baby
cadeautjes voor je baby
Hoge ogen gooien

Kleuren zien, daar doen pasgeboren baby’tjes nog niet aan mee. Het zijn vooral de grote contrasten die hen interesseren! Dit boekje is daar speciaal voor gemaakt. Ideaal voor baby’s tot zes maanden:

Milo’s dierenwereld in zwart-wit – 9,99 euro te koop bij onder andere blabloom.com.

cadeautjes voor je baby
Grijpen…

Ai ai ai, voor je het weet heeft dat kleine monstertje van jou je oorring in een wurggreep. Wat wil je, als je baby plots zijn vingertjes en handjes ontdekt. Wat een avontuur! Een babygym is daarom een geschenk waar je kleintje uren zoet mee zal zijn.

Deze babygym heeft dankzij de bonte kleuren een grote impact op zijn speelplezier! LEKA babygym – 19,99 euro te koop bij IKEA.

cadeautjes voor je baby
…en knijpen!

Een echte bal ligt wat moeilijk in die kleine ‘pollekes’ van je kapoen. De speelbal van het Deense merk Cam Cam Copenhagen komt hieraan tegemoet. Hij is iets duurder, maar de zachte bal uit puur ecologische materialen heeft binnenin ook een rammelaar. Je baby mag er gerust hard in bijten. De bal stimuleert alle zintuigen en de grijpreflex.

 

Baby ball van Cam Cam Copenhagen – 40 euro te koop bij camcamcopenhagen.com.

Relaxen op muziek

Een multigetalenteerde leeuw, want buiten rustgevende muziek heeft hij ook…

een spiegeltje op z’n rug, want je baby kijkt graag naar zichzelf een houten bijtring, want je baby bijt héél graag én veel kleine lapjes stof voor die grijpgrage handjes.

Muziekspeeltje Mister Lion – € 26,95  euro te koop via ilovespeelgoed.nl.

cadeautjes voor je baby
Knisper knisper

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Samen in boekjes kijken zorgt voor mooie herinneringen en een intiemere band. Maar hét grote pluspunt voor de kleinste baby’tjes, buiten met mama of papa op de schoot zitten? Dat knisperende geluid, natuurlijk.

Qukel knisperkrant – 14,95 euro te koop via blabloom.com.

cadeautjes voor je baby
Mooi kraamcadeau

Ook dit boekje is baby’s favoriet. Naast een hoog knuffelgehalte en bijtspeeltje als extraatje zijn het opnieuw de felle contrasterende kleuren en patronen die een 10 op 10 scoren. Leuk als cadeauset!

Petit Collage Gift Set Boekje & Bijtring – 29,99 euro te koop bij fairbabybeginnings.nl.

cadeautjes voor je baby
Kalmte kauwen

Wist je dat bijten of kauwen een rustgevende werking heeft op baby’s? Het helpt hen prikkels doorheen de dag te kanaliseren. Deze bijters zijn té leuk om niet in huis te halen.

Oil and Carol bijtspeelgoed – € 15,95 te koop bij degeleflamingo.com.

cadeautjes voor je baby
Mini-mecanicien

Kleurrijke bolletjes en staafjes die vrolijk glijden over elastiek en daarbij nog eens zachte geluidjes maken. Deze flexibele en vervormbare rammelaar heeft een licht gewicht. Zo kan je kleintje makkelijk van het ene naar het andere handje rammelen.

Skwich Classic rammelaar – 19,95 euro te koop via Ilovespeelgoed.nl.

Meer cadeautjes voor je baby of kind:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!