Cadeautjes voor je baby die goed zijn voor de ontwikkeling

Door -
baby cadeautjes
© iStock
De allerkleinste kapoentjes zullen zich de komst van Sinterklaas, de Kerstman of zelfs hun eerste verjaardag niet echt herinneren. Maar dat is geen reden om hen geen speelgoedje te kopen. Deze cadeautjes voor je baby zijn immers goed voor zijn ontwikkeling. Spelen maar!

Cadeautjes voor je baby

Kijken, voelen, luisteren, horen: je baby’s zintuigen draaien op volle toeren. Belangrijk met babyspeelgoed is dat het de fantasie, de motoriek en de nieuwsgierigheid prikkelt en ontwikkelt. Stimuleren kun je alvast met deze cadeautjes voor je baby:

1 / 6
IKEA LEKA Babygym
Cam Cam Copenhagen Baby Ball - OCS Play P31 Pressed Leaves Rose
Hoge ogen gooien

Kleuren zien, daar doen pasgeboren baby’tjes nog niet aan mee. Het zijn vooral de grote contrasten die hen interesseren! Deze kijkkaarten zijn hier speciaal voor gemaakt:

Wee Gallery art cards jungle – 12,95 euro te koop bij onder andere thelittleones.be.

IKEA LEKA Babygym
Grijpen…

Ai ai ai, voor je het weet heeft dat kleine monstertje van jou je oorring in een wurggreep. Wat wil je, als je baby plots zijn vingertjes en handjes ontdekt. Wat een avontuur! Een babygym is daarom een geschenk waar je kleintje uren zoet mee zal zijn.

Deze babygym heeft dankzij de bonte kleuren een grote impact op zijn speelplezier! LEKA babygym – 19,99 euro te koop bij IKEA.

Cam Cam Copenhagen Baby Ball - OCS Play P31 Pressed Leaves Rose
…en knijpen!

Een echte bal ligt wat moeilijk in die kleine ‘pollekes’ van je kapoen. De speelbal van het Deense merk Cam Cam Copenhagen komt hieraan tegemoet. Hij is iets duurder, maar de zachte bal uit puur ecologische materialen heeft binnenin ook een rammelaar. Je baby mag er gerust hard in bijten. De bal stimuleert alle zintuigen en de grijpreflex.

Baby ball van Cam Cam Copenhagen – 38 euro te koop bij camcamcopenhagen.com

Relaxen op muziek

Een multigetalenteerde leeuw, want buiten rustgevende muziek heeft hij ook een spiegeltje op z’n rug – want je baby kijkt graag naar zichzelf-, een houten bijtring – want je baby bijt héél graag – én veel kleine lapjes stof voor die grijpgrage handjes.

Muziekspeeltje Mister Lion – 26,95 euro te koop via kidswithflair.com

Knisper knisper

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Samen in boekjes kijken zorgt voor mooie herinneringen en een intiemere band. Maar hét grote pluspunt voor de kleinste baby’tjes buiten met mama op de schoot zitten? Dat knisperende geluid, natuurlijk.

Knisperboekje Trixie baby – 18,95 euro te koop via momokids.be

Mooi kraamcadeau

Ook dit boekje is baby’s favoriet. Naast een hoog knuffelgehalte en bijtspeeltje als extraatje zijn het opnieuw de felle contrasterende kleuren en patronen die een 10 op 10 scoren. Leuk als cadeauset!

Petit Collage Gift Set Boekje & Bijtring – 28 euro te koop bij monstertjes.be

Meer cadeautjes voor je baby of kind:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!