© getty images

Onderzoek toont aan: steun van de partner is cruciaal wanneer een vrouw borstvoeding geeft

Naar aanleiding van de World Breastfeeding Week 2019 deed Royal Philips, een wereldleider in gezondheidstechnologie en moeder- en kindzorg, onderzoek naar het belang van de rol van de partner voor een vrouw die borstvoeding geeft. En die is groot. Hoewel uiteraard enkel mama’s borstvoeding kunnen geven, hebben ze hierbij ondersteuning nodig van hun omgeving.

De steun van een partner maakt een groot verschil voor een vrouw die borstvoeding geeft.

Vrouwen willen graag meer steun van hun partner bij het voeden van hun baby

De onderzoeksresultaten tonen aan dat bijna alle bevraagde mama’s graag willen dat hun partner meer betrokken is bij de zorg voor hun pasgeboren baby. 65% van de mama’s wil dat hun partner hen helpt bij het voorbereiden van het flesje en 63% ’s wil graag ’s nachts hulp bij het voeden van de baby. Gelukkig willen de meeste papa’s (81%) ook wel helpen, al gebeurt dat vaak te weinig.

Partners willen wel helpen met het voeden, maar doen dat nog te weinig

De meeste partners (82%) zijn betrokken bij het troosten en in het oog houden van de baby, maar minder dan de helft (46%) helpt bij het reinigen van de borstpomp en de flessen. En slechts 41% van de papa’s zoekt zelf informatie op over hoe ze hun baby het beste kunnen voeden.

Vrouwen willen meer informatie over hoe hun partner kan helpen bij het voeden

Het onderzoek toont daarmee aan dat een groot stuk van de verzorging van kleine baby’s toch nog altijd bij de mama ligt. 76% van de ondervraagde mama’s is dan ook op zoek naar meer informatie over hoe partners het borstvoedingsproces kunnen ondersteunen. Want dat zou wel eens heel erg kunnen helpen. Het onderzoek toont immers ook aan dat de kans op het uitsluitend geven van borstvoeding tijdens de eerste 6 maanden aanzienlijk vergroot kan worden door de voordelen van borstvoeding toe te lichten aan de partner.

Papa’s die hun vrouw ondersteunen bij de borstvoeding hebben grote impact

De positieve effecten die borstvoeding heeft op de gezondheid de mama en de baby zijn algemeen gekend. Toch zien we dat, hoewel het aantal moeders dat met borstvoeding start, hoog blijft (60-95%), dit cijfer geleidelijk afneemt.  Een juiste ondersteuning voor mama’s die borstvoeding geven is dan ook van cruciaal belang. Zeker nu vrouwen meer dan ooit onder tijdsdruk staan door de combinatie van werk en de zorg voor hun kind.

Papa’s, doen jullie mee?

Meer weten over borstvoeding?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content