©GettyImages

Tandenborstels voor de eerste tandjes

Kwam zonet het eerste tandje van je baby door? Wat een mijlpaal! Vanaf dat moment is een aangepaste mondverzorging superbelangrijk. Wij zetten de meest praktische tandenborstels voor de eerste tandjes op een rijtje.

VINGERTANDENBORSTEL

Een tandenborsteltje dat je gewoon om je vinger kunt schuiven vinden we persoonlijk erg praktisch. Zo hoef je niet meteen met een grote borstel in je baby’s mondje. Je vinger voelt vertrouwd aan en je hebt voldoende controle om de eerste tandjes grondig te poetsen. Doe er een klein beetje tandpasta op, aangepast aan de leeftijd om te poetsen of masseer het tandvlees van je kleintje met de achterzijde als hij last heeft van doorkomende tandjes.

Mushie babytandenborstel


€ 8,50. Shop hier.

GEWONE TANDENBORSTEL

Een gewone tandenborstel is natuurlijk ook helemaal prima, als hij is aangepast aan de leeftijd van je kindje natuurlijk. De meeste borstels hebben zachte haartjes en een kleiner kopje. Wij houden van de silicone tandenborstel van Jack n’ Jill. Deze heeft een speciaal schildje dat voorkomt dat jij (of je kindje zelf) de tandenborstel te diep in het mondje steekt. Die kleine rakkers kunnen zo beweeglijk zijn!

Jack n’ Jill siliconen tandenborstel


€ 6,95. Shop hier.

BAMBOE TANDENBORSTEL

Koop je graag bewust milieuvriendelijke dingen, dan is een biologisch afbreekbare bamboe tandenborstel een goed idee. Zelfs voor je peuter! Het handvat dat afgewerkt is met natuurlijke was zorgt voor extra grip, en heeft daarnaast extra zachte nylon haartjes.

Humble Brush kindertandenborstel bamboe


€ 3.99. Shop hier.

ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL

Een elektrische tandenborstel voor die eerste tandjes? Ja hoor, dat kan! Op een bepaald moment vindt je kindje het misschien niet meer leuk om de tandjes te poetsen en dan kan het helpen om iets nieuws te introduceren. Bovendien kopiëren onze kleine rakkers graag ons gedrag. Elektrisch poetsen net als mama en papa is supercool! Deze van Brush Baby heeft een klein kopje en maakt zachte bewegingen. Inclusief lichtje na een poetscyclus van twee minuten.
Tip: je kunt de kopjes apart kopen en ze bestaan ook voor kindjes van 18 tot 3 maanden.

Brush Baby elektrische kindertandenborstel

€ 14,95. Shop hier.

TANDPASTA

Net zoals de tandenborstel aangepast moet zijn aan de leeftijd van je kindje, is het met tandpasta net zo. Dat is vooral belangrijk omwille van de hoeveelheid fluor. Fluoride beschermt de tanden tegen gaatjes, maar te veel kan schadelijk zijn. Een klein kindje zal de tandpasta gewoon inslikken in plaats van uit te spuwen. Je kunt kiezen voor een tandpasta zonder fluor of met een aangepaste hoeveelheid fluor.

NOG MEER LEZEN OVER TANDVERZORGING?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content