Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Bron: wholesomebabyfood.momtastic.com

Goede vraag: mag je groente- en fruitpapjes invriezen?

Je wilt je baby de lekkerste papjes geven, maar je hebt geen tijd om elke dag verse babyvoeding te maken? Lees dan hier onze tips om babyvoeding te bewaren, zodat je in geen tijd je baby een heerlijke maaltijd kunt voorschotelen.

Bewaar je babyvoeding in de diepvries

  • In een ijsblokjesvorm

Wie zegt dat een ijsblokjesvorm enkel dient om ijsblokjes te maken? De vakjes zijn ideaal om de babyvoeding in te verdelen. In elk vakje zit evenveel voeding, wat het gemakkelijk maakt om de porties voor je baby te bepalen.

  • In diepvrieszakjes

Diepvrieszakjes zijn enorm handig! Schrijf er de datum op, wat erin zit en het gewicht.

Wil je liever eerst kleinere porties invriezen en die vervolgens in een diepvrieszakje bewaren? Dan kun je met behulp van een lepel — of spuitzak — kleinere porties maken op een plaat, bedekt met bakpapier. Eens de kleine porties bevroren zijn, kun je ze in een zakje stoppen en zo kleine blokjes puree of pap bewaren in de diepvries.

Groentepap én fruitpap?

De meningen zijn erg uiteenlopend: sommige ouders zweren bij ingevroren papjes, zowel groente- als fruitpap; anderen verkiezen fruitpap nog steeds vers. Volgens Kind en Gezin kun je groentepap perfect invriezen, maar maak je fruitpap best vers. Zo is er geen verlies van vitaminen.

Hoelang kun je babyvoeding bewaren?

In de koelkast kun je babyvoeding maximum twee à drie dagen bewaren. Zorg dat je de potjes of zakjes steeds goed afsluit, zodat het vrij blijft van bacteriën. In de diepvries kun je babyvoeding tot wel drie maanden lang bewaren. Maar ervaringsdeskundigen (lees: de redactie) geven wel mee dat je de papjes best wel binnen de twee maanden na invriezen gebruikt.

Ook over eten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content