Tips om zelf een kerstfoto van je kinderen te maken

Door -
zelf kerstfoto kinderen maken
Getty Images
Een kerstkaartje moet voor jou origineel, leuk en creatief zijn met bovendien de snoetjes van je kroost erop? Wel, met een beetje hulp doe je het gewoon zelf. Weg met de typische clichés, statige foto’s en beelden zonder fun. Deze tips halen dat artistieke talent in jezelf zo naar boven.

4x geslaagde kerstfoto

1. KIES EEN KERSTTHEMA

Rendieren, zure likstokken, kerstballen, dennengroen: laat kerst in je foto terugkomen ! Maar zoek het niet te ver en hou het simpel. Een volledig verkleedkostuum is niet nodig, maar denk aan details. Een mooie misteltoe, een sterrenguirlande, een kerstmuts…Very stylish.

2. LEUKE ATTRIBUTEN

Glitterconfetti strooien, kerstballen ophangen, bellen blazen, snoep likken…Het maakt je foto veel dynamischer, échter en vooral speelser. Probeer het maar! Dit kan bijna niet mislukken want je kind vindt het vast veel plezanter dan gewoon poseren.

3. PERFECT LICHT

Probeer je buiten de perfecte foto te trekken? Wacht dan op het “gouden uur”, het eerste en laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Het zonlicht heeft tijdens deze uren een speciale kwaliteit en levert hierdoor de mooiste foto’s op. Laat het licht het werk doen!

 

4. HOU HET PLEZIERIG!

Begin niet meteen strikt foto’s te trekken en een volledig uitgeschreven scenario is al helemaal uit den boze. Hou het licht en luchtig, zodat je kind volledig op zijn of haar gemak is. Voor de lens staan, betekent er eerst wat inkomen. Trek foto’s wanneer je kind het bijna niet doorheeft en je flitst zo de coolste plaatjes bijeen.

Ook in dit filmpje zie je hoe eenvoudig je een mooi resultaat kunt hebben:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fijne feestdagen!

Lees ook:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here