TOG-waarde: alles wat je wilt weten!

Door -
TOG-waarde
©GettyImages
Heeft je baby het wel warm genoeg? Of misschien net té warm? Je gezond verstand gebruiken is de beste methode om je baby veilig te laten slapen. Twijfel je toch? Dan is er een technisch hulpmiddel: de TOG-waarde.

TOG-waarde?

Enkele jaren geleden kwam men op het idee om aan beddengoed een textiel-isolerende waarde toe te kennen die zou worden uitgedrukt in de eenheid TOG (Thermal Overall Grade). Het is eigenlijk een warmte-indicator voor beddengoed. Hoe hoger de TOG, hoe warmer of dikker het inbakerzakje of slaapzak. Met andere woorden: hoe kouder de omgeving is, des te hoger de TOG-waarde mag zijn. En omgekeerd: hoe warmer de slaapkamer, des te minder TOG je nodig hebt.

Lichaamswarmte

De TOG-waarde wordt bepaald na onderzoek in het labo. De waarde geeft aan in hoeverre lichaamswarmte vast wordt gehouden in slaapzakken, onder dekens, bij inbakerdoeken, in kleding enzovoort.

De TOG-waarde loopt op van 0 tot 4 en geldt alleen bij kamertemperatuur. Je mag de TOG-waarde dus niet aanhouden voor buitenshuis.

Handig schema

©Ergopouch

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here