Slaaptips van de expert: “Mijn baby van zes maand doet overdag enkel hazenslaapjes”

hazenslaapjes bij baby's
Getty Images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, beantwoordt kinderslaapcoach Karen Claes elke maand een vraag van een lezeres. Deze week vertelt ze mama Lore meer over hazenslaapjes bij baby's.

Deze week beantwoordt Karen de vraag van mama Lore:

“Mijn zoontje is nu bijna zes maanden en binnenkort ga ik weer werken. ‘s Nachts is hij nog regelmatig wakker, vaker dan zijn oudere zusje. Dat overleven we wel, maar wat me een beetje zorgen baart, is dat hij overdag moeilijk tot dutjes komt, terwijl ik denk dat hij die nodig heeft. Tussendoor is hij vaak iets moeilijker te troosten, omdat hij moe is, heb ik de indruk. Kan ik hem helpen om overdag beter te slapen?”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Heb je een vraag voor de slaapcoach?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

NOG MEER SLAAPADVIES?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!