GettyImages

Een zetpil inbrengen doe je zo

Door Celine Werner

Is je baby ziek? Dan kun je hem wat paracetamol geven in de vorm van een zetpil. Maar weet je eigenlijk wel hoe je deze op een correcte manier inbrengt?

Zo geef je je kind een suppo

Heel veel mensen plaatsen de zetpil met de puntige kant eerst. Waarschijnlijk omdat ouders ervan uitgaan dat dit veel minder zal pijn doen vanwege de vorm. Maar ook omdat dit vaak zo omschreven staat in veel bijsluiters.

William S. Wellcome — de bedenker van de suppositoire — suggereerde nochtans om de zetpil met de platte kant eerst in de anus in te brengen. Op die manier wordt hij er niet uitgeduwd bij het samentrekken van de sluitspier.

Lijkt het jou toch net iets te pijnlijk of durf je het niet op deze manier aanpakken? Dan is het zéker geen ramp als je hem eerst met de punt inbrengt.

De voordelen van een zetpil

Hét grote voordeel van suppo’s is dat je kleintje ze niet kan uitspuwen en dat ze snel werken omdat het darmslijmvlies de werkzame stoffen goed opneemt.

Bronnen: www.24baby.nl & Youtube Karel de Grote Hogeschool

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (rechts bovenaan op de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content