Besparen op de inrichting van je babykamer: 7 tips

Door -
babykamer
©GettyImages
Je kunt er niet omheen: een baby'tje kost heel wat geld. Toch kun je aan de hand van enkele slimme tips op heel wat dingen besparen, zoals op de inrichting van de babykamer.

Tips om te besparen op de inrichting van de babykamer:

1 / 7
©nuvolinahandmade
©lynzyandco.com
©nuvolinahandmade
Knutsel decoratie met budgetvriendelijke materialen

Met enkele lappen vilt kun je dit prachtige mobieltje knutselen. Je moet enkel een patroon zoeken, wat knippen en plakken en touwtjes bevestigen. Vilt vind je bijvoorbeeld bij Veritas.

©nuvolinahandmade

Het patroon voor deze regenboogmobiel vind je hier.

©lynzyandco.com
Snuister op rommelmarkten of tweedehandssites
©lynzyandco.com

Je zou er versteld van staan wat voor kostbare schatten je kunt vinden bij kringloopwinkels, rommelmarkten of andere tweedehandsinitiatieven. Soms worden bijna nieuwe babykamers verkocht met fikse kortingen. Je baby zal er toch snel uitgroeien, dus waarom té veel geld uitgeven? Door het korte gebruik zijn de spullen ook nog in goede staat.

Kies voor producten die met je baby meegroeien

Kies voor een meegroeibed! Je hoeft maar één keer in je buidel te tasten en je kind heeft er jaren plezier van.

Doorgroei ledikant ‘Bocca’ – € 399 –  Shop hier.

Doe aan swappen met je vriendinnen
©GettyImages

Swappen is eigenlijk het nieuwe woord voor ruilen. Het wordt vooral met kleren gedaan, maar waarom ook niet met deco- of interieurspullen? Spreek af met je vriendinnen en wie weet kun je zo een leuk item bemachtigen dat zij niet meer nodig hebben, in ruil voor jouw miskoop.

Koop een muursticker

Less is more: een witgeverfde muur heeft niet veel meer nodig om er schattig uit te zien. Investeer in een muursticker en de kamer heeft meteen wat kleur. Tekentalenten kunnen zelf aan de slag door op de muren te schilderen of tekenen. Op Pinterest kun je allerlei gratis posterdownloads vinden die je alleen nog maar moet printen. Muursticker Pöm le Bonhomme – € 9,60 – Shop hier.

Maak er een tijdloos interieur van
©GettyImages

Je kind zal tijdens zijn/haar eerste levensjaren enorm snel groeien. Hou dit ook in je achterhoofd wanneer je de kamer inricht: kies voor een neutrale muurkleur die jaren meegaat.

Eén blikvanger

Kies voor een hippe eyecatcher. Denk aan een opvallende lamp, een zelfgepimpte vintage kledingkast, een vrolijk dekbedovertrek of een speciale stoel.

Kinderstoel ‘me too trotter’ – Magis – € 199 – Shop hier

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here