Slim: Zo bespaar je op de inrichting van je babykamer

© Shutterstock
Je kunt er niet omheen: een baby'tje kost heel wat geld. Toch kun je aan de hand van enkele slimme tips op heel wat dingen besparen, zoals op de inrichting van de babykamer.

5 tips om te besparen op de inrichting van de babykamer

1 / 5
Knutsel decoratie met budgetvriendelijke materialen

Met enkele lappen vilt kan je dit prachtige wolkje knutselen. Je hoeft enkel een patroon te zoeken, wat te knippen en plakken en touwtjes te bevestigen. Vilt vind je bijvoorbeeld bij Veritas.

Koop een muursticker

Less is more: een witgeverfde muur heeft niet veel meer nodig om er schattig uit te zien. Investeer in een muursticker en de kamer heeft meteen wat kleur. Tekentalenten kunnen zelf aan de slag door op de muren te schilderen of tekenen. Deze sticker is te koop bij Bol.com

Snuister op rommelmarkten of tweedehandssites
© Shutterstock

Je zou er versteld van kunnen staan wat voor kostbare schatten je kan vinden bij kringloopwinkels, rommelmarkten of andere tweedehands initiatieven. Soms worden bijna nieuwe babykamers verkocht met fikse kortingen. Je baby zal er toch snel uitgroeien, dus waarom té veel geld uitgeven? Hierdoor zijn de gebruikte spullen zelf ook nog goede staat.

Doe aan swappen met je vriendinnen
© Shutterstock

Swappen is eigenlijk het nieuwe woord voor ruilen. Het wordt vooral met kleren gedaan, maar waarom ook niet met deco- of interieurspullen? Spreek af met je vriendinnen en wie weet kan je zo een leuke lamp bemachtigen die zij niet meer nodig hebben, in ruil voor jouw miskoop.

Maak er een tijdloos interieur van

Je kind zal tijdens zijn/haar eerste levensjaren enorm snel groeien. Hou dit ook in je achterhoofd wanneer je de kamer inricht: kies voor een neutrale muurkleur die jaren meegaat, zorg voor één eyecatcher (bijvoorbeeld een mooie lamp) die ook nog leuk is voor kleuters, koop een meegroeibed. Je zal hopen geld besparen.

Lees meer:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here