Even binnenkijken: de kinderkamer van Lora

Superblij zijn we, dat we mogen binnenkijken in het paradijs van het kindje van een van onze lezeressen. Deze keer is Lora (3,5 jaar) uit Maasmechelen aan de beurt.

BINNENKIJKEN IN DE KINDERKAMER VAN LORA (3,5 JAAR)

DE KINDERKAMER: MAMA DAISY (31) VERTELT

WELKE KAMER WAS HET VROEGER?

“Een tweetal jaar geleden verkochten we ons nieuwbouwhuis en ruilden we het in voor een ouder huis dat wat renovatie nodig had. De kamer was donker geverfd, dus besloot ik het over een andere boeg te gooien. Het is een heel andere stijl geworden, zeker ook in vergelijking met ons nieuwbouwhuis.”

HOE HEBBEN JULLIE DE INRICHTING VAN DE KINDERKAMER AANGEPAKT?

“Ik heb uren doorgebracht op Pinterest en Instagram, maar wist wel duidelijk welke kant ik wilde opgaan. Dit huis zou een nieuwe en frisse start voor ons worden, eentje waar we eindelijk de rust zouden kunnen vinden. De kamer wordt gebruikt als slaapkamer, maar ook als haar eigen speelplekje waar ze met grote broer kan spelen of waar ze zich kan terugtrekken als het te druk in huis is.

Ik wilde vooral veel licht en neutrale kleuren, met een opvallende toets en het speelse van haar karakter. Lora is namelijk geen typisch meisje-meisje, maar heeft best een stoer kantje. Dat vind je terug in het zwart-wit karakter van het behangpapier. Het patroon en de kleur heeft ze zelf gekozen.

Ook mijn groene vingers vind je terug in de kamer. Mijn collectie planten staan in de woonkamer, maar op de kinderkamers speel ik voorlopig op veilig en kies ik voor kunstplantjes en/of droogbloemen. Lora heeft mijn liefde voor bloemen en planten overgenomen. Ze is dol op de cirkel met droogbloemen en haar naam. Die heb ik laten maken bij Botanical Stories.”

WIE WAS ER VERANTWOORDELIJK VOOR DE INRICHTING? WIE HEEFT GEHOLPEN?

“Ik heb volledig carte blanche gekregen van mijn man voor de inrichting van ons huis, zolang hij zijn beloofde kantoorruimte/computerkamer zou krijgen. Een compromis waar ik me heel graag bij neerleg.

Mijn schoonouders heb ik aan het werk mogen zetten voor het verf en behangwerk. Ik ben hier heel dankbaar voor, want mijn man is echt geen handige harry en is ook helemaal niet graag creatief bezig. Ik ben het tegenovergestelde, maar omwille van mijn gezondheid (patiënte met MS) is dit niet altijd even gemakkelijk. De extra hulp was zeker welkom.
Het decoreren heb ik samen met Lora gedaan. Soms wisselt ze al eens van plaats met haar spulletjes en dat is prima. Het is tenslotte haar kamertje.”

HOELANG ZIJN JULLIE MET DE INRICHTING VAN DE KINDERKAMER BEZIG GEWEEST?

“Het grote werk zoals verven, behangen en meubels in elkaar zetten heeft ongeveer een weekje in beslag genomen. De inrichting zelf ging vrij vlot, omdat ik heel goed wist wat ik wilde en ook wat Lora wilde. Het urenlange zoekwerk op Instagram en Pinterest zorgde ervoor dat alles uiteindelijk vrij vlot verliep wat decoratie betreft.”

WAAR VOND JE DE NODIGE INSPIRATIE?

Instagram en Pinterest zijn mijn beste vrienden. Ik kan uren door deze pagina’s scrollen. Het grote thema van haar kamer blijft grotendeels hetzelfde, maar per seizoen wisselen we enkele details. In de herfst kleden we het iets neutraler aan, met kerst plaatsen we kerstdecoratie, enz. Het zit in de details. De kinderen vinden het geweldig om er een thema in te stoppen.”

WAT IS JE FAVORIETE PLEKJE OF ITEM VAN DE KAMER EN WAAROM?

“Als mama zit of lig ik graag in haar huisjesbed. Ik kan er enorm van genieten om haar bezig te zien met haar poppen bijvoorbeeld. Of als ze me iets lekkers klaarmaakt in haar keukentje. Haar fantasie kent geen grenzen! Je kunt het zo zot niet bedenken of ze maakt het klaar in haar keukentje.

Het rotan poppenbedje vind ik ook echt schattig. Ik ben altijd op zoek naar leuke rotan spullen, omdat ze zoveel rust uitstralen. Ze passen eigenlijk in heel wat interieurs en stijlen.”

HEEFT JE KIND OOK EEN FAVORIETE PLEKJE OF ITEM?

“Zij vindt de spiegels heel leuk. Haar schminken of haar haartjes kammen vindt ze echt heel leuk. Of gekke bekken trekken in de spiegels natuurlijk ook. Ook het boekenmandje is hier een groot succes. Elke avond voor het slapengaan lezen we voor in haar huisjesbed. Altijd een heel gezellig bedritueel.”

STOND ER IETS OP HET VERLANGLIJSTJE VAN JE KIND WAAR JIJ MINDER ENTHOUSIAST OVER WAS? HOE HEB JE DAT OPGELOST?

“Ik geef zelf eerder de voorkeur aan houten speelgoed. Het staat mooier, oogt rustiger en is aangenamer om mee te spelen. Het is bovendien veel duurzamer. Zij maakt er minder problemen van. Als het maar leuk is om te spelen.”

ZIT ER EEN BEPAALD VERHAAL ACHTER HET KAMERTJE, DE INRICHTING OF EEN BEPAALD ITEM?

“De quotes op de letterborden bevatten altijd een positieve, enthousiaste boodschap. Op het roze letterbord staat het versje dat ook op haar geboortekaartje staat. Lora vindt het fijn om de lettertjes dan samen te zoeken voor op het bord.
We hebben als gezin al een aantal woelige watertjes door zwommen. Mijn kinderen moeten opgroeien met een mama met MS. Ik wil hen wel tonen dat ze, hoe moeilijk het soms ook is, altijd naar lichtpuntjes of kleine gelukjes moeten blijven zoeken.

We wisselen vaak van quotes, van heel enthousiaste naar supergekke. We zijn een zeer hecht en enthousiast gezin dat ervan houdt om samen te dansen, de slappe lach te hebben, enz. Ik word zelf blij als ik een leuke quote zie, dus hoop dat ik dat ook naar haar kan overbrengen. Dat ze eens ze kan lezen, ze er met dezelfde glimlach naar zal kijken zoals ik dat doe.”

WAT ZIJN JE FAVORIETE WINKELS VOOR DECORATIE VOOR DE KINDERKAMER?

“Dat is een heel uiteenlopend lijstje geworden, met zowel goedkopere winkels als de iets duurdere online webshops. Ava, Casa, Action, Maison Du Monde, Kwantum, Jysk en Hema zijn de winkels waar ik graag vertoef en rondloop. Ik kom er nooit met lege handen buiten.

Kollekt en Jane and Fred zijn de lokale pareltjes. Gezellige bakstenen winkeltjes, met ook een toffe webshop. Hier vind ik ook mijn algemene decoratie, voor in het huis, en niet alleen voor de kids.

Webshops waar ik van hou zijn De Gele Flamingo en The Mini Story, waar ik ook veel speelgoed voor mijn kinderen vind. Ik hou van duurzaam, houten speelgoed, wat ook meteen voor een bepaalde sfeer in de kamer zorgt. Een win-win situatie😊

Ook tweedehands heb ik al enkele leuke spullen op de kop kunnen tikken. Het is tof om iets een tweede leven te kunnen geven. ”

HEB JE FAVORIETE INSTAGRAMACCOUNTS DIE JE VOLGT VOOR INSPIRATIE?

Kidsdeco, Lalaland kids conceptstore, Kindermusthaves, De Gele Flamingo, Little things, The Mini Story

PRAKTISCHE INFO

Grootte van de kamer: 3,5 x 3m

Stijl of thema: tikkeltje stoer, wit/zwart met rustieke tinten (rotan), positieve vibes

Gebruikte kleuren: Zwart, wit, rotan, met hier en daar een gekleurd opvallend accent.

Materiaal van de vloer: kliklaminaat

Keuze verf/behang: Kwantum (heeft heel wat leuke motiefjes in hun assortiment)

Mogen we ook eens in de kamer van jouw kindje binnenkijken? Stuur dan zeker een mailtje met enkele foto’s naar sara.dekens@libelle.be.

MEER INSPIRATIE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content