Meneer Papier laat de allerkleinsten filosoferen op Ketnet Junior

Door -
Meneer papier
VRT
Ketnet Junior brengt een gloednieuw programma voor de allerjongsten. Meneer Papier is een Vlaamse stopmotion-animatiereeks voor kleuters gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven.

Een nieuwsgierige, tedere avonturier

Met deze reeks zet Ketnet Junior in op filosoferen voor kleuters met een ode aan de verbeelding. Meneer Papier knipt en plakt zijn eigen wereld. Hij knipt een fles water om van te drinken, een appel tegen de honger, een hond om mee te wandelen, … Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst. Zo lijkt zijn leven verbazend op het onze. Meneer Papier klinkt misschien bekend in de oren: zijn stem wordt ingesproken door Koen De Graeve.

Telidja Klai, ontwikkelingspsychologe Ketnet: “Door zijn poëtische benadering stimuleert Meneer Papier filosoferen over thema’s van het leven. Het geeft kleuters en beginnende lagereschoolkinderen handvaten om op een fantasierijke manier om te gaan met de wereld en het leven. Meneer Papier helpt kinderen out of the box te denken, wat belangrijk is om creative problem solving verder te ontwikkelen.”

Elvis Peeters, schrijversduo: “Meneer Papier knipt een wereld waarin bijna alles mogelijk is. Dat heeft hij nu ook gedaan voor ons. We hadden dit nooit durven denken. We hebben Meneer Papier gecreëerd, Gerda heeft hem getekend, nu heeft een hele ploeg hem laten praten en bewegen. Hij is voor ons even verrassend als voor de kijker. Wat een cadeau!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Youtube

Kijk jij ook?

Meneer Papier is een cut-out animatiereeks, de volledige reeks werd gemaakt uit papier. Daarvoor gebruikte het Belgische productiehuis A Private View meer dan 250 kilogram papier. Het maken van de reeks was ook een zeer tijdrovend proces. De productie van één aflevering neemt maar liefst vijf weken in beslag. Per week werd er slechts vijftig seconden van de reeks geproduceerd.

Meneer Papier is een coproductie van Ketnet Junior met het productiehuis A Private View met steun van het VAF. Meneer Papier is te bekijken vanaf 29 oktober in de Ketnet Junior-app en op VRT NU en vanaf 30 oktober op Ketnet Junior.

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!