Retro zomer: 10x nostalgische mode voor je kind

Door -
retro mode kinderen
Beeld: @tinycottons.
Van de plastic waterschoentjes waarmee je vroeger zelf aan zee rondstapte tot het sponsen shortje van je kleine broer: alles komt terug! En dat is ook voor de mode van je kids niet anders. Deze zomer weer helemaal hip: een aantal nostalgische stuks die zo'n kleine dertig jaar geleden ook perfect in je eigen kast hadden kunnen hangen.

Camping achtertuin

Schattige overgooiers met een oubollig bloemenprint, retro-broekpakjes in een seventies roestkleur en een paar basic tennisschoentjes: kleding die je een paar decennia terugwerpt in de tijd, is ook voor kinderen al een paar seizoenen in. Nu onze kinderen de zomervakantie van 2020 hoogstwaarschijnlijk voor de allereerste keer zullen beleven zoals wijzelf vroeger – denk: zomer in eigen achtertuin met enkel een plastic zwembadje, een frisbee en een paar over en weer lopende buurjongens als vertier – tekent ook de kindermode zich dit seizoen extra nostalgisch af.

Sponsen jumpsuit en retro-shortjes

Hoe zo’n ontspannen back to the eighties-zomer er zou kunnen uitzien, laten Eva Tuytelaers en haar gezin al een paar weken zien op hun Instagram-account. Genieten van de natuur in retro (en vooral erg comfortabele) buitenspeel-outfits, heerlijk ravotten in een plastic kuip vol modder, crossen op een vintage BMX-fietsje of klimmen op een zelf-gefabriceerd houten parcours in de ruime achtertuin kleuren daar de zonnige lockdown-weken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Retro-zomer: 10x nostalgische mode voor je kind

Van sponsen broekjes tot plastic waterschoentjes: deze iconische retro-items die vroeger evengoed in je eigen kast hadden kunnen hangen, mogen deze zomer niet in de garderobe van jouw kleine uk ontbreken.

1 / 10
Retro overgooier met ruitjes

Tiny Cottons, € 72. Koop hem hier

Swimsuit met retroprint

Tiny Cottons, € 64. Koop het hier

Retro sponsen shortje

We Are Kids (via Rewind Play), € 44. Koop het hier

Sneakers met velcro

Veja, € 80. Koop ze hier

Oldskool rugzakje in retro-kleuren

Petit Monkey, € 37,50. Koop hem hier

Gebreid polo-hemdje met retro-print

Fred & Ginger, € 69,95. Koop hem hier

Sponsen playsuit met ribbels

Phil & Phae, € 43. Koop hem hier

Retro bloomer met hoge taille

Maed for mini, € 33. Koop het hier

Seventies sandaaltjes met tricot

Zara, € 29,95. Koop ze hier

Debardeur in retro-geel

Tiny Cottons, € 68. Koop hem hier

Meer lezen over hippe zomermode voor kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here