© Getty Images

Zo maak je de wandeling met je kleuter nog leuker

Een wandeling met je kleuter kan gelukkig nog coronaproof. Nu het mooie weer in het land is, kan zo’n wandeling nog toffer zijn. Maar hoe blijf je creatief uit de hoek komen om deze leuk te maken voor je kleuter? Het prentenboekje ‘Met een hondje aan mijn handje’ van Nathalie Depoorter en Barbara van Rheenen biedt enkele creatieve ideetjes.

Creatieve ideeën voor een wandeling met je kleuter

In het prentenboek staat een speelgoedhondje dat verandert in een echt hondje centraal. Het gaat dus allemaal om de fantasie van een kleuter. Na het boekje te lezen, kun je die fantasie omzetten in de realiteit tijdens een wandeling met je kleuter. Ga samen met jouw hartendief aan de slag en maak bijvoorbeeld een eigen knuffelhondje om mee te gaan wandelen. Hieronder vind je de instructies:

wandeling met je kleuter
Illustraties: Barbara van Rheenen . Tekst: Nathalie Depoorter

Misschien ontmoeten jullie onderweg wel andere hondjes om mee kennis te maken! Een simpele wandeling kan zo heel leuk en zelfs avontuurlijk worden. Je kunt tijdens de wandeling met je kleuter ook enkele opdrachtjes geven. Zelfs als jouw kleuter niet echt fan is van wandelen, zal hij of zij er op die manier ongetwijfeld van genieten.

Gebruik je fantasie

Om het extra leuk te maken, kun je je kleuter zelf opdrachtjes laten bedenken. Toch wat inspiratie nodig? Dan zijn dit leuke ideeën:

  • Geef je kleuter een uitdaging: laat je kapoen bijvoorbeeld hondjes spotten of vijf verschillende vogelsoorten vinden.
  • Laat je kleuter bloemetjes plukken en een boeketje maken. Misschien kun je oma en opa hier wel blij mee maken van op een veilige afstand.
  • Zing samen een liedje tijdens de wandeling.
  • Geef doe-opdrachtjes zoals huppelen of reuzenstappen zetten.
  • Speel spelletjes zoals bijvoorbeeld ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

‘Met een hondje aan mijn handje’ van Nathalie Depoorter (auteur) en Barbara van Rheenen (illustrator) werd uitgegeven via Clavis en is hier te verkrijgen. Nathalie Depoorter schreef onder meer ook al het boekje ‘Bolle buiken en blije baby’s‘. 

Meer wandelplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content