10 weetjes over mama zijn die niemand je vertelt

Door -
weetjes over mama zijn
©GettyImages
Kun jij je voorstellen hoe het is om mama te zijn? Als je geen kinderen hebt of zwanger bent van je eerste, dan heb je hier waarschijnlijk een bepaald beeld over. Maar enkel moeders weten hoe het er écht aan toegaat!

10 weetjes over mama zijn die niemand je vertelt

#1 Alles rondom je lijkt plots extreem gevaarlijk. De bacteriën op de handen van mensen die je baby willen vasthouden, water waar geen ‘goedgekeurd voor baby’s’-label opstaat … Hoe ga je ermee om? Er komt een moment dat je beseft dat je jouw kind niet tegen alles kunt beschermen.

#2 Je durft weleens tegen je partner te roepen. Een slaaptekort gemixt met de angst voor je nieuwe rol als ouder zorgt voor een gevaarlijke combinatie. Communiceer met elkaar en vertel op tijd wanneer je ergens mee zit. Zo voorkom je plotse uitbarstingen met overhaaste beslissingen of ongemeende woorden tot gevolg.

#3 De aandacht die jij vroeger kreeg, gaat nu naar je baby. Mensen die je tegenkomt vragen automatisch hoe het met je kleine spruit gaat.

#4 Je zult er nooit meer hetzelfde uitzien in een badpak. In tegenstelling tot wat de celebs ons doen geloven, geraken de meeste mama’s nooit terug op hun oorspronkelijke gewicht. Het feit dat het komt omdat je een nieuw leven in de wereld hebt gebracht, zou al een grote troost moeten zijn. Een andere oplossing is het kopen van enkele leuke outfits die je dan niet enkel op speciale gelegenheden draagt. Instant zelfvertrouwen-boost!

#5 Zwangerschapsverlof is moeilijker dan een full-time job. Voor je bevalling kijk je er misschien naar uit en lijkt het alsof je zes weken vakantie zal hebben, maar niets is minder waar. Je baby eist al je aandacht op en misschien ben jij wel blij dat je erna terug kan gaan werken.

#6 Zelfs de kleinste keuzes lijken overweldigend. Zo doe je er misschien uren over om te beslissen welk merk van fruitpap het best voor je kind is. Grotere keuzes zoals een onthaalmoeder kiezen, kunnen dan ook onmogelijk lijken. Probeer jezelf eraan te herinneren dat je baby het verschil waarschijnlijk nog eens niet zal merken.

#7 Je geraakt nooit op tijd op een afspraak. Neem de tijd die je denkt nodig te hebben om klaar te geraken en verdriedubbel deze. Er is altijd wel iets kleins dat op het laatste moment gebeurt. Een pamper die moet ververst worden, iets dat je vergeten bent …

#8 Alleen zijn lijkt plots the best thing ever. Je houdt ongelofelijk veel van je partner en baby, maar soms ben je ze gewoon even beu. Een klein momentje voor jezelf zoals een lange douche, een wandeling … zorgen ervoor dat je er weer tegenaan kan.

#9 Er zullen momenten zijn dat je jezelf gek verklaart. In het holst van de nacht verdwijnt alle logica! Een slaaptekort zorgt voor gekke gedachten.

#10 En tot slot: je zult het vaak verknallen. Je vergeet een pamper te vervangen, je baby stopt niet met huilen … Het is normaal. Vaak zullen alleen je baby en eventueel je huisdier er getuige van zijn en hé: ze kunnen allebei niet praten!

NOG MEER HERKENBARE MAMA-FRUSTRATIES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here