© iStock

12x de grappigste mama-flaters van onze lezeressen

Al proberen we nog zo hard, geen enkele mama is perfect. Enkele lezeressen deelden hun grootste mama-flaters en laten we eerlijk zijn: het had ons allemaal kunnen overkomen!

Iedere mama kan het beamen: we maken soms de allergekste dingen mee en slaan soms de grootste flaters! Maar gelukkig is niemand perfect en uit onze fouten kunnen we alleen maar leren. Bovendien zou het leven maar saai zijn, moest alles en iedereen perfect zijn. Toch?

12 mama-flaters die ons allemaal hadden kunnen overkomen

“Na een aantal nachten van amper 3 uurtjes slaap, werd ik om 7u ‘s ochtends verrast wakker toen mijn 5 maanden oude baby eindelijk eens had doorgeslapen. Als alleenstaande en uitgeputte moeder hadden de extra uren slaap mij enorm deugd gedaan. Ik was erg blij, tot ik – nog geen 5 minuten later – opmerkte dat de batterij van de babyfoon plat was. OEPS.”

“In volle ochtendspits maakte ik mijn zoontje van 3,5 klaar voor school. We waren goed en wel de deur uit toen mijn zoontje plots zei: ‘Mama, ik heb geen schoenen aan!'”

“Toen ik na een bezoek bij de pediater nog snel mee in de lift wou springen, stak ik zonder nadenken de koets met mijn baby erin tussen de deuren van de lift om deze tegen te houden. De sensoren van de lift werkten gelukkig perfect, maar ik denk nog vaak met schaamrood op de wangen terug aan de paniekerige gezichtsuitdrukkingen van de mensen die in de lift stonden.”

“Toen ik mijn kinderen ‘s ochtends afzette op school, merkte ik dat iedereen in pyjama was. Daarna drong het plots tot me door: het was Pyjamadag op school.”

“Op een hete zomerdag was ik met mijn vriendinnen en onze kinderen in de speeltuin. Mijn dochtertje was al een tijdje onophoudelijk aan het huilen. Ik zei tegen mijn vriendinnen dat ik niet wist wat ik moest doen. Ik had alles al geprobeerd. Propere pamper aangedaan, geknuffeld, liedjes gezongen,… Ze bleef maar wenen. Na enige tijd vroeg een opmerkzame vriendin: ‘Heeft ze geen honger?’ En toen viel mijn frank. Het kind had helemaal nog geen fruit gegeten! Als de bliksem bestelde ik toen een grote kom vers fruit. Als grapje kreeg ik van diezelfde vriendinnen voor kerst een keukenshort met ‘Mom of the Year’ op. Toen kon ik er gelukkig al terug mee lachen.”

“Toen we op vakantie gingen met onze baby, was ik luiers vergeten in het vliegtuig. De details hoef ik je vast niet te vertellen…”

“Toen ons zoontje 18 maanden oud was gingen we naar zee. Het leukste vond hij met mama op het strand putten graven in het zand. Meteen vanaf hij zijn ogen open deed hoorde ik op de babyfoon ‘put, put, put…’ heel de dag tot ‘s avonds gaan spelen op het strand. Dit zou helemaal geen probleem zijn moesten we niet in Frankrijk wonen, waar dit woord een heel andere betekenis heeft! Ik heb de crèche op voorhand moeten inlichten over de betekenis van zijn nieuwe woordenschat…”

“Op het schoolfeest van mijn 3-jarig zoontje was ik hem in de klas aan het helpen omkleden. Zijn kleine broertje was ook mee in de Maxi-Cosi. Na het omkleden vergat ik in alle commotie de Maxi-Cosi terug mee te nemen. Gelukkig had ik het snel door!”

“Ik bracht ‘s ochtends mijn zoon naar school en zag dat er een ander kindje met de fiets gevallen was. Ik ging helpen en vrij overstuur van al het bloed vertrok ik terug naar huis. Thuis aangekomen merkte ik plots dat mijn zoon nog op de achterbank zat!”

“Tijdens een voetbalwedstrijd was ik hevig aan het supporteren voor mijn kind. Tenminste, dat dacht ik, tot ik plots doorhad dat het kindje waarvoor ik supporterde, sterk op dat van mij leek. Mijn kind stond namelijk aan de andere kant van het veld…”

“Zoals elke ochtend haal ik de kinderen uit bed, ze poetsen hun tanden, kleden zich aan en nemen hun boekentas als het tijd is om naar school te vertrekken. Tot we plots allemaal doorhadden dat het zaterdag was en we eigenlijk allemaal konden uitslapen…”

“Na het eerste fruithapje werd het tijd voor het eerste groentehapje. Alleen had ik er even niet bij stilgestaan dat dat verwarmd moest worden. Na een paar keer begreep ik pas waarom mijn baby er zo’n vies gezicht bij trok.”

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content