Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Anti-septemberrush: 3 vegan kindvriendelijke recepten die je snel op tafel tovert

September staat meestal gelijk aan chaos en terug in het ritme geraken. Inspiratie voor snelle, eenvoudige en lekkere recepten is dus meer dan welkom. Deze drie recepten uit 'Young, wild & vegan' van Steffi Quisquater zijn vegan, kindvriendelijk én ze staan in een mum van tijd op tafel.

Plantaardig voor kinderen

Eerlijk is eerlijk: veganistisch eten roept bij veel mama’s nog wat argwaan op. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat overheerlijke én eenvoudige recepten, waar ook kinderen dol op zijn. In het boek ‘Young, wild & vegan’ vind je herkenbare recepten waar kinderen ongetwijfeld van zullen smullen. Wij mogen alvast drie recepten verklappen.

Tomatenroompasta

Dit heb je nodig (voor 2 porties):

  • 200 g tortiglioni
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 g kerstomaten (hou er enkele apart als afwerking)
  • 100 ml water
  • 3 el geweekte cashewnoten
  • scheut olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je de pasta:

  • Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Snij de ui en knoflook in fijne blokjes en bak ze goudbruin in olijfolie.
  • Voeg hier nu de kerstomaten in hun geheel aan toe en laat alles goed  sudderen tot de tomaten zacht zijn.
  • Eens de tomaten gebakken zijn, doe je ze samen met het water en de noten in een blender.
  • Blend alles op de hoogste stand tot er een smeuïge saus ontstaat. Als je  liever een meer lopende saus hebt, kun je er extra water aan toevoegen.
  • Kruid de saus af met peper en zout en meng ze onder de gekookte pasta.
  • Snij enkele kerstomaatjes en dresseer ze als topping op je pasta.

Pasta Alfredo

“Je zou het misschien niet verwachten, maar bloemkool bevat tal van vitamines, mineralen en antioxidanten. Zo bevat bloemkool vitamine C, wat goed is voor je weerstand en de opname van ijzer in je lichaam.”

Dit heb je nodig (voor 2 porties):

  • 200 g pasta linguine
  • 1 bloemkool
  • 50 g cashewnoten
  • scheut volle plantaardige melk (ongezoet)
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder
  • nootmuskaat
  • optioneel: 2 el edelgistvlokken voor extra smaak

Zo maak je de pasta:

  • Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat en bewaar wat van het  kookvocht.
  • Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gaar samen met de cashewnoten.
  • Doe de bloemkool, cashewnoten, kruiden en melk en eventueel de edelgistvlokken in een blender en blend alles fijn totdat er een smeuïge saus ontstaat.
  • Als je de saus nog te dik van textuur vindt, kun je er beetje bij beetje wat kookvocht van de pasta aan toevoegen, tot ze de gewenste dikte heeft.
  • Meng de pasta onder de saus en dresseer op je bord.

Pizza Wrap

Deze gezonde pizzawrap zet je snel op tafel.

Dit heb je nodig (voor 1 portie):

  • 200 g spaghettigroenten
  • 100 g tomatenpassata
  • 2 wraps
  • handvol gemalen kaas
  • handvol rucola
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • extra toppings: champignons, ananas, courgette, zongedroogde tomaten… (wat jij of je kinderen maar lekker vinden)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Steek de verse spaghettigroenten voor  een vijftal minuten in de microgolfoven  totdat ze beetgaar zijn. Let op dat ze niet te plat worden, want ze gaan hierna ook nog in de oven om verder te garen.
  • Verdeel de tomatenpassata over de 2 wraps. Zorg dat je de tomatensaus niet te dicht tegen de rand smeert en gelijk verdeelt op de wrap.
  • Verdeel nu ook de spaghettigroenten  en de eventuele andere toppings op de pizza.
  • Strooi er een laagje vegan kaas over en kruid af.
  • Zet de pizza in de oven en laat ‘m grillen totdat hij goudbruin is.
  • Werk af met rucola en bon appétit!

Tip: weinig tijd? Je kunt spaghettigroenten (en andere toppings) vers gesneden in de winkel vinden.

Meer recepten ontdekken? Young, wild & vegan (uitgegeven door Lannoo) is verkrijgbaar voor € 19,99.

ANDERE EENVOUDIGE RECEPTEN VOOR KINDEREN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!