Borstvoedingsweek: 5x inspirerende borstvoedende mama’s om te volgen

Voor de Internationale Week van de Borstvoeding ging Kind en Gezin net als vorig jaar op zoek naar bekende mannen en/of vrouwen die borstvoeding op een échte en inspirerende manier in de kijker zetten. Deze vijf borstvoedende mama’s en andere profielen wil je volgen op Instagram.

Wereld Borstvoedingsweek: zachte, échte stemmen

Net als vorig jaar ging Kind en Gezin ter ere van de Wereld Borstvoedingsweek op zoek naar een paar mannen en vrouwen die borstvoeding op een mooie, zachte en intieme manier in de kijker weten te zetten. Een opvallend, maar misschien niet al te verrassend resultaat van die zoektocht: in de top tien van genomineerden zien we vooral bekende jonge mama’s en influencers die borstvoeding op een heel open en échte manier aan de wereld tonen via hun Instagram-profiel en andere online kanalen.

Stuk voor stuk gaat het om stemmen die gewaardeerd worden voor hun openheid, voor het delen van correcte informatie over borstvoeding, het normaliseren van het mooie proces en het delen van realistische verhalen over afkolven, borstvoeding geven en de combinatie tussen werk en een hectisch leven als jonge moederHun foto’s en verhalen getuigen van liefde en eerlijkheid, en geven zo kracht en steun. 

5x inspirerende borstvoedende mama’s

1. Sofie Verschueren @sofinessetje

https://www.instagram.com/p/CSHlBeRI4OP/

Een mooi profiel om te volgen is dat van Sofie Verscheuren. Ondanks een zeer moeilijke start met een premature baby koos Sofie ervoor haar kleintje toch borstvoeding te geven. Via haar blog geeft ze heel goed advies aan ouders in dezelfde situatie. Haar stories en posts op Instagram bieden een fijne en echte inkijk in het leven van een jonge mama met een drukke job en drie kinderen. Ondanks de nodige tegenslagen vindt Sofie toch nog de tijd om zich met veel liefde en plezier om haar kroost te bekommeren.

2. Katrijn Van Bouwel @katrijn_vanbouwel

https://www.instagram.com/p/BvH2bYDAkLo/

Ook schrijfster Katrijn Van Bouwel, intussen mama van twee, geeft je als mama (to be) een mooie en serene inkijk in hoe het leven van een jonge ouder eruit ziet. Zo beschrijft ze hoe het voelt om mama te worden en hoe het besef van de plotse verantwoordelijkheid en onmetelijke liefde voor een heel nieuw wezentje je kan raken. Ze reflecteert op haar profiel ook vaak over de uitdagingen die het ouderschap met zich meebrengt en over ‘hete hangijzers’ rond het onderwerp in de wereld van vandaag.

3. Natalia @nataliamusic

https://www.instagram.com/p/CKL9M-HgRHs/

Nog zo’n op-en-top pure mama die het moederschap, maar ook breder het ‘vrouw zijn’ en alles wat daarbij komt kijken, in al haar facetten toont, is zangeres Natalia. Voor haar lijkt het moederschap iets dat zich heel organisch innestelt in het dagelijke leven. Of het nu gaat om haar muziek, vriendschappen, zwangerschap of kinderen, Natalia legt altijd de nadruk op échtheid, gronding en inspiratie. En vooral: op goesting in het leven en iedereen gewoon te laten zijn zoals ‘ie is. Zo kun je het beste uit elke dag halen.

4. Kim Calomme @calommekim

https://www.instagram.com/p/CSOR7P3ISKV/

Klinisch psychologe Kim Calomme zet volop in op verbindend ouderschap. Zowel op haar profiel als in haar lezingen en workshops probeert ze opvoeden vanuit een ander, en dieper gelaagd perspectief te belichten. Thema’s die voor haar erg belangrijk zijn, zijn verbinding, emotieregulatie, liefdevolle grenzen, onvoorwaardelijke liefde en veiligheid. Die thema’s maken dan ook essentieel onderdeel uit van haar opvoedwijze. Daarnaast werkt ze ook heel erg hard aan de normalisering van borstvoeding, in het openbaar en op oudere leeftijd. 

5. Lies Clerkx @beauty_and_thefools

https://www.instagram.com/p/CR4WURir6fJ/

Tot slot leest ook het profiel van psychologe en mama van maar liefst ‘een kwartet aan woensdagkinderen’ als een prachtige en vooral échte ode aan het moederschap. Ook hier gaat het vooral om reflecties, over wat het betekent om moeder te zijn, en over de uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt. Maar evengoed over de mooie momentjes waar je als mama zomaar tegenaan botst, en over de onverwachte verrassingen op de weg. Stuk voor stuk mooi verwoord én prachtig in beeld gebracht.

Meer lezen over mama zijn en borstvoeding:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content