De familieplanner: hét geheime wapen van georganiseerde ouders

Door -
familieplanner
©GettyImages
Chaos. Vergeten turnzakken. Last minute naar de bakker spurten voor een traktatie. Uitnodigingen die miraculeus 10 minuten voor het verjaardagsfeestje opduiken. Herkenbaar? Wel, dan is hier je redder in nood: de familieplanner, dé controlekamer van het gezin!

Druk, druk, druk

Het overkomt de beste: iets cruciaals vergeten, zonder het broodnodige komen aandraven of gewoonweg met de handen in het haar zitten, omdat je geen overzicht meer hebt op alle verschillende plannen. Bonjour familieplanner!

De familieplanner: waarom?

Je kent de familieplanner misschien uit Amerikaanse soaps of wie weet hadden jouw ouders een agenda in de keuken hangen. Hoe dan ook, de regiekamer van het gezinsleven kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als nodig. Wij geven je de redenen waarom wij er eentje aangeschaft hebben:

  • Meer rust in je hoofd: wat je opschrijft, hoef je niet meer in je hoofd te bewaren. En dat zorgt voor zoveel meer rust.
  • Zo ben je goed georganiseerd en vergeet je geen verjaardagsfeestjes, ouderavonden en studiedagen meer.
  • Centreer alles op één plek: hang naast je gezinsplanner een memobord. Geboortekaartjes met pamperrekeningen, briefjes die ondertekend moeten worden voor school. Alles heeft zijn plek, en dat is steeds dezelfde. Voor de sloddervossen onder ons een timesaver van formaat.
  • Opvoedkundige rol: betrek je kinderen in het maken én onderhouden van de planner. Door hen verantwoordelijkheid te geven, leer je ze al van kinds af aan omgaan met administratie. Handig voor later!

Tips

  • Bouw op: begin met de basics. Zorg voor een overzichtelijk week- en/of maandoverzicht met voldoende schrijfruimte. Gaandeweg groeit het bord mee met je familie.
  • Wat heb je nodig: maak eerst een lijstje waarvoor het bord allemaal gebruikt zal worden. Enkel school? Ook hobby’s? Een legende? Heb je graag een kurken prikbord of een magneetbord?
  • Hou de kleuren eenvoudig: werk je met kleurcodes per kind? En dan nog eens per categorie? Beperk de kleuren tot het minimum, anders wordt het al gauw een onoverzichtelijk kleurboek.
  • Op de juiste plaats: hang het bord op een strategische plek waar het gezinsleven zich voor een deel ook afspeelt. De keuken, eetruimte of hal zijn geliefde plaatsen.
  • Integreer een portie plezier: geniet van het proces. Betrek de gezinsleden mee in het invullen van de kalender, prik kleine vlaggetjes op verjaardagen, … Het maakt niet uit hoé je bord eruitziet, zolang al het nodige er maar op staat.

Familieplanner: inspiratie

Deze voorbeelden van familieplanners doen je mond openvallen: bestaan er dan echt zo’n georganiseerde mensen? 😀

Shop je familieplanner

Mama Baas Weekplanner – € 15,99 – shop hier

familieplanner

Botanische familieplanner – vanaf € 10 – shop hier

familieplanner

Familieplanner Pluk Art – € 22,95 – shop hier

familieplanner

Whiteboard weekplanner – € 8 – shop hier

familieplanner

Ook interessante tips voor een druk gezinsleven:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here