©iStock

6 ontstresstips voor drukke mama’s

Drie kinderen met evenveel hobby’s, een fulltime baan en een dozijn dingen op je to-dolijstje? Welkom in het leven van een drukke mama. Leven aan 100 km/uur kan weleens voor stress zorgen. Hier vind je 6 ontstresstips voor mama’s met een overvolle agenda.

Ontstresstips

1. Go with the flow

Op zondagavond maak je een uitgebreide planning voor de komende week. Opvang: check. Gezonde maaltijden: check. Chauffeurs voor hobby’s: check. En dan valt de opvang ziek of krijg je een platte band: stress gegarandeerd.

Accepteer dat het leven niet altijd zoals gepland loopt en laat je planning af en toe los. Wees flexibel en ‘go with the flow’.

2. Maak goede afspraken met je partner

Communicatie is belangrijk in elke relatie en zeker als jullie een gezin hebben.

Wees niet alleen duidelijk over je gevoelens, maar ook over praktische zaken. Doe jij het meeste in het huishouden en voel je je daar gefrustreerd over? Praat erover! Vraag om een eerlijke taakverdeling als je dat fijner vindt. Bespreek met je partner welke taken jullie op je nemen, en houd je daar dan ook aan.

Ben je blij met hoe alles gaat? Vergeet je partner dan niet af en toe een complimentje te geven.

3. Neem hulp in huis

Koop extra tijd voor jezelf én je gezin. Kies voor een poetshulp, laat je strijk doen of neem een tuinman in dienst.

4. Focus je op éé ding tegelijk

Vrouwen zijn goed in multitasken, maar je volle aandacht ligt zo nooit bij één specifieke taak. Dat is niet alleen vermoeiend voor jezelf, maar haalt ook je levenskwaliteit omlaag. Als je kind aandacht nodig heeft, geef het dan voor de volle 100%.

5. Investeer in je relatie

Investeer in je relatie: samen vormen jullie een basis voor de kinderen. Plan minstens 1x per maand een avondje uit.

Zit je seksleven in een sleur? Probeer het dan weer op gang te helpen door nieuwe dingen uit te proberen. Zelfs al heb je geen zin, doe het. Je band zal alleen maar sterker worden.

6. Wees lief voor jezelf

En last but not least: zorg goed voor jezelf. Noteer me-time in je agenda & houd je daar ook aan. Dat kan gaan van een bezoekje naar de schoonheidsspecialiste, een kopje thee drinken met een vriendin of gewoon een uurtje je favoriete tijdschrift lezen. Je verdient tijd voor jezelf. Het resultaat? Je wordt een beter mens, een betere partner en een betere ouder.

Nog meer stress-gerelateerde artikelen vind je hier:

Partner Content