SHOP: de leukste duurzame cadeaus voor Vaderdag

Door -
duurzaam cadeau vaderdag
©GettyImages
Op zondag 14 juni is het weer Vaderdag. Aan saaie cadeautjes doen we niet mee, dus gingen we op zoek naar enkele duurzame én verrassende alternatieven. Happy daddy verzekerd!

Duurzame cadeaus voor Vaderdag: 5x tips

Een kant-en-klare ode voor alle papa’s

duurzaam cadeau vaderdag

Een ode aan je papa komt altijd gelegen. Want nemen we niet allemaal te weinig tijd, ruimte en woorden om onze papa’s te bedanken voor hun alles? De verhalenboetiek schreef een ode op het lijf van alle papa’s, hopelijk ook die van jou. Passen de woorden niet helemaal? Dan kun je ook een ode ‘op maat’ laten schrijven.

Deze leuke kaart mét houder koop je voor € 14,90.

Geef eens niks

duurzaam cadeau vaderdag

NIKS is een donatie aan Greenpeace die je cadeau kunt doen. Door ‘NIKS’ te geven, geef Greenpeace meer middelen om een betere wereld te creëren, én breng je zelf weer ietsje minder spullen die wereld in.

Je kunt een waardebon kopen vanaf € 10.

Cool, zo’n gerecycleerde stoere tas

duurzaam cadeau vaderdag

Bij MoreThanHip vind je een groot assortiment tassen die gemaakt zijn van gerecycleerd vrachtwagenzeil.

Deze stoere shopper koop je voor € 55.

Handig: herbruikbare koffiecapsules

duurzaam cadeau vaderdag

Bij het Italiaanse bedrijfje Waycap houden ze van koffie, maar ook van de planeet. Daarom ontwikkelden zij de herbruikbare koffiecapsule voor Nespresso. Eens je er eentje hebt, vul je het telkens zelf opnieuw met koffie. Een capsule zou een leven lang meegaan.

Te koop bij eco webshop Kudzo voor € 36,90.

Trendy: een Manonkel zonnebril

duurzaam cadeau vaderdag

Deze handgemaakte zonnebril van plantaardig acetaat (een mengsel van natuurlijk katoen en hout) staat ook voor kwaliteit met 100% beschermende Carl Zeiss-lenzen en andere sterke en duurzame materialen.

Bij de ecologische shop Rewind Design vind je verschillende monturen, vanaf € 99.

Origineel: snijplank van een boom in Antwerpen

duurzaam cadeau vaderdag

Bij het Antwerpse stadshout.be geven ze de bomen uit de stad, die jammer genoeg gekapt moeten worden, een tweede leven. Ze maken er meubelen en gebruiksvoorwerpen van, allemaal zo lokaal en kwalitatief mogelijk, zodat we nog generaties lang van dat prachtige hout kunnen genieten.

Je koopt een snijplank vanaf € 20.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!