SHOP: de leukste duurzame cadeaus voor Vaderdag

Door -
duurzaam cadeau vaderdag
Getty Images
Op zondag 13 juni is het weer Vaderdag. Aan saaie cadeautjes doen we niet mee, dus gingen we op zoek naar enkele duurzame én verrassende alternatieven. Happy daddy verzekerd!

Duurzame cadeaus voor Vaderdag: 8x tips

Ontroerend: woordomschrijving ‘Papa’

Hou je ontzettend veel van je papa, maar weet je niet goed hoe je ‘t moet verwoorden? De Verhalenboetiek schreef een omschrijving op het lijf van alle papa’s, ook die van jou. Passen de woorden niet helemaal? Dan kun je ook een ode ‘op maat’ laten schrijven.

Deze leuke Papa-omschrijving in A4-formaat koop je voor € 9,90. Liever in A5-formaat? Dan betaal je € 6,90.

Verrassend: geef eens niks

duurzaam cadeau vaderdag

NIKS is een donatie aan Greenpeace die je cadeau kunt doen. Door ‘NIKS’ te geven, geef Greenpeace meer middelen om een betere wereld te creëren, én breng je zelf weer ietsje minder spullen die wereld in.

Je kunt een waardebon kopen vanaf € 10.

Cool: een gerecycleerde stoere tas

Bij MoreThanHip vind je een groot assortiment tassen die gemaakt zijn van gerecycleerd vrachtwagenzeil.

Deze stoere shopper koop je voor € 55.

Handig: herbruikbare koffiecapsules

duurzaam cadeau vaderdag

Bij het Italiaanse bedrijfje Waycap houden ze van koffie, maar ook van de planeet. Daarom ontwikkelden zij de herbruikbare koffiecapsule voor Nespresso. Eens je er eentje hebt, vul je het telkens zelf opnieuw met koffie. Een capsule zou een leven lang meegaan!

Te koop bij eco-webshop Kudzo voor € 36,90.

Trendy: een Monokel zonnebril

duurzaam cadeau vaderdag

Deze handgemaakte zonnebril van plantaardig acetaat (een mengsel van natuurlijk katoen en hout) staat ook voor kwaliteit met 100% beschermende Carl Zeiss-lenzen en andere sterke en duurzame materialen.

Bij de ecologische shop Rewind Design vind je verschillende monturen vanaf € 99.

Origineel: snijplank van een boom in Antwerpen

duurzaam cadeau vaderdag

Bij het Antwerpse stadshout.be geven ze de bomen uit de stad, die jammer genoeg gekapt moeten worden, een tweede leven. Ze maken er meubelen en gebruiksvoorwerpen van, allemaal zo lokaal en kwalitatief mogelijk, zodat we nog generaties lang van dat prachtige hout kunnen genieten.

Je koopt een snijplank vanaf € 20.

Tijdloos: een vegan horloge

Deze knappe vegan horloge van het Duitse merk Kerbholz is gemaakt uit duurzaam hout en gerecycleerd roestvrij staal. Een échte blikvanger. Liever een ander bandje? Op de website vind je nog heel wat stijlen.

Deze horloge tik je op de kop voor € 169.

Onmisbaar: een herbruikbare koffiekop

Deze prachtige reusable koffiebeker van Kaffeeform (300 ml) is gemaakt uit koffiedik! ‘t Geeft een prachtige textuur aan deze knapperd. Hij mag bovendien in de vaatwasser.

Shop ‘m hier voor € 14,50.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!